Cazare La Noi       

Turnul Sf. Stefan Baia MareObiective turistice Baia Mare

In limitele orasului sunt numeroase obiective naturale si social-culturale, cat si un echipament adecvat (hoteluri, cabane, restaurante, magazine ) practicarii diferitelor forme de turism.

In Centrul Vechi sunt 20 de cladiri (intre care Casa Elisabeta, sec. XV) din secolele XV-XVIII, marturii de fortificatii din sec. XV (Turnul macelarilor, Turnul munitiei), Catedrala Sf.Treime, construita in stil baroc (1720), Turnul lui Stefan 1446, Muzeul judetean situat in bastionul monetariei (cu sectii de istorie, tehnica mineritului, stiintele naturii, colectia de minerale si expozitia de arta plastica).

In Centrul Nou sunt mai multe edificii moderne- Palatul administrativ (in fata sa se afla grupul statuar "Sfatul batranilor" apartinand sculptorului Vida Geza), Casa de Cultura, Centrala minereurilor si metalurgiei neferoase. In nordul orasului, la poalele Munceilor Baii Mari se afla Parcul dendrologic (14ha), cu numeroase specii exotice, punctul zoologic, stadionul, Sectia de etnografie si arta populara (intre exponate exista si o biserica din lemn de la 1630 adusa din satul Chechis), multe cladiri monumentale si religioase ridicate in secolul XX.

In vecinatatea orasului sunt multe puncte de agrement intre care-Valea Usturoi, padurea de stejar de la Apa Sarata, Valea Borcutului (izvoare minerale si locuri de campare), la Chiuzbaia (traditionale tesaturi de lana, rezervatie paleontologica, agrement).

Atractii turistice in Baia Mare:

Bastionul Macelarilor
Turnul Sf. Stefan
Casa Iancu de Hunedoara
Catedrala Sf. Treime
Apa Sarata
Lacul Bodi

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Izvoare
Cazare Baia Sprie
Sisesti
Surdesti
Cazare Firiza
Chiuzbaia

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)