Cazare La Noi       

BucovinaCazare Bucovina Pensiuni Bucovina Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Tinut magic, plin de legende, Bucovina a fost plamadita intr-un relief plin de maretie si solemnitate ce se desfasoara ca un imens amfiteatru natural coborandu-si treptele de la apus catre rasarit.

Ghid cazare Bucovina, vile, hoteluri si pensiuni in Bucovina, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice, harta si trasee in Bucovina.

Din muntii inalti ai Calimanilor sau ai Bistritei pana in zona joasa de lunca, farmecele Bucovinei, socotita o adevarata "Elvetie romaneasca", sunt inepuizabile. Siruri paralele de culmi (obcine), cu paduri falnice de brad, fag sau molid, impestritate cu pajisti si fanete care isi mentin coloritul verde pana cade zapada, strabatute de vai cu ape cristaline, se succed ca niste valuri incremenite pana departe in zari.

Cazare Hoteluri si Pensiuni Bucovina:

Vatra Dornei

Ciocanesti - centru etnografic
Poiana Negri - izvoarele minerale
Saru Dornei - ape carbogazoase
Iacobeni - arhitectura populara
Dorna Candrenilor - statiune balneoclimatica
Poiana Stampei - rezervatie naturala
Rusca - arhitectura traditionala

Gura Humorului

Voronet - ctitorie a lui Stefan Cel Mare 1488
Humor - 5 biserici cu fresce exterioare
Cacica - ceramica specific bucovineana
Solca - cea mai veche fabrica de bere din tara

   

Radauti

Sucevita - Manastirea Sucevita
Putna - Manastirea Putna
Siret - resedinta domneasca sec XIV, Biserica Sf. Treime
Marginea - centru de olarit
Volovat - biserica din 1502, zidita de Stefan cel Mare
Vicovu de Jos - port popular

Falticeni

Malini - locul de nastere al lui Nicolae Labis
Rasca - biserica cu 8 chilii 1530 - Petru Rares
Baia - capitala a Moldovei in sec XV
Dolhestii Mari - biserica sec XV din piatra
Probota - Manastirea Probota, construita de Petru Rares in 1530

   

Suceava

Manastirea Dragomirna - 1606-1609
Adancata - biserica din lemn
Patrauti - biserica - Stefan cel Mare 1487
Sfantu Ilie - biserica ctitorie a lui Stefan cel Mare in 1488
Arbore - biserica 1503
Ciprian Porumbescu - anterior numit Stupea, satul natal al vestitului muzician

 

Poze Bucovina:

Vatra Dornei Bucovina Manastirea Voronet Bucovina Manastirea Humor Bucovina Manastirea Bogdana Radauti Bucovina Manastirea Sucevita Bucovina Manastirea Putna BucovinaCetatea Suceava Bucovina Cetatea Zamca Bucovina Vatra Dornei Bucovina

Diversitatea cadrului natural (vai largi, dealuri domoale, munti inalti cu piscuri semete, creste crenelate spectaculoase dezvoltate pe roci calcaroase, depresiuni intramontane de tipul "campulungurilor"), etajarea vegetatiei (Bucovina este cea mai bine impadurita provincie romaneasca!), varietatea ecosistemelor, armonia peisagistica, toate acestea au dat locurilor un contur, o fizionomie aparte, o personalitate geografica deosebita.

Din Valea Sucevei, strabatand un spatiu al maretiei naturii, dupa ce traversam regiunea domoala a Podisului Sucevei si pe cea a Obcinelor Bucovinene impadurite - acele curioase creatii ale naturii! - pasii ne duc catre culmile inalte ale muntilor dezvoltati pe roci cristaline sau vulcanice: Giumalau-Rarau, Suhard, Calimani sau Bistritei. inaltimile Bucovinei ofera o larga panorama ce se deschide pana in departari, mai ales de pe platourile Raraului, munte legendar si emblematic pentru bucovineni, sau de pe crestele Rodnei sau Calimanilor.

Spinarea larga, usor boltita a Raraului, fragmentata de obarsia vailor si acoperita cu pajisti, contrasteaza cu coltii de calcar, acoperiti partial de vegetatie - Pietrele Doamnei - cu aspect de cetate in ruine. De Pietrele Doamnei se leaga o frumoasa legenda istorica. Se spune ca Doamna Elena Rares, "gonita de turci, s-a urcat pe Rarau si a ingropat sub stanci toate odoarele tarii. De aceea se vede uneori acolo, in miez de noapte, o para de foc galbena iesind din pamant". La sud de Pasul Mestecanis se inalta molcom culmea masiva a Giumalaului, in contrast cu nelinistea si zvacnirile Raraului, vecinul sau de la rasarit. Giumalaul, cu pante impadurite, covor moale de pajisti si jnepenisuri specifice altitudinilor mari, este impresionant prin masivitatea lui solemna. Traversand Obcina Mestecanisului prin serpentinele ce urca prin pasul cu acelasi nume, trecem in Valea Bistritei Aurii, la Iacobeni, apoi urmam cursul apei in amonte spre Pasul Prislop, care face trecerea catre Maramures. Urcusul este strajuit in stanga de Muntii Suhard, cu Varful Omu ce se apropie de 2.000 de metri.

Mult mai la sud se contureaza un zid inalt de origine vulcanica - Muntii Calimani. Acest masiv pastreaza un complex de forme specifice: craterul principal cu un diametru de peste 10 km, varfuri conice (Rachitis, Pietrosu, Iezerul Calimanilor, Negoiul), circuri glaciare, abrupturi, stalpi si coloane; tot aici se intinde platoul cu complexul de stanci 12 Apostoli {Gusterul, Mosu, Camila, 40 de Mucenici, precum si Pietrele Rosii). In Calimani, vaile sunt tainuite, nepopulate si negre de intunecimea padurii. La est de Depresiunea Domelor se reediteaza partial peisajul din zona Suhardului, cu deosebirea ca relieful este mult mai fragmentat de vai in abrupturi, dominate de culmile Muntilor Bistritei (Pietrosul Bistritei, Barnaru, Budacu).

Bucovina este brazdata de un paienjenis de ape atat in zona montana, cat si in cea de podis. Cele mai importante rauri isi au obarsia in munti, iar altele mai mici isi trag izvoarele din zona mai joasa a podisului. Raurile (Suceava, Moldova, Bistrita, Moldovita) si-au croit, odata cu scurgerea vremii, vai adanci, dar ospitaliere pentru asezarile omenesti, sculptand in drumul lor forme naturale ce ofera privelisti unice: Cheile Lucavei, Cheile Zugreni, numeroase defilee etc. Apele Dornei si Bistritei se strecoara prin Depresiunea Dornelor in incolaciri largi, de-a lungul carora se insiruie gospodariile ca niste jucarii presarate in iarba. In Tara Domelor tasnesc la tot pasul izvoare minerale cunoscute in vorbirea locala sub denumirea de "borcuturi", vestite inca de mult pentru proprietatile lor curative.

Bucovina poate fi socotita pe drept cuvant un paradis al salbaticiunilor (ursi bruni, cerbi carpatini, mistreti, rasi, cocosi de munte sau de mesteacan). In aceste tinuturi este inca vie amintirea bourului si a zimbrului, animale legendare, azi disparute din peisajul local, dar prezente in cantece, povestiri sau legende. Bucovina este si imparatia rezervatiilor floristice (fanetele seculare de la Ponoare-Bosanci, de la Frumoasa-Moara, rezervatia de mesteacan pitic de la Lucina sau cea de strugurele-ursului de la Moldova-Sulita), forestiere (codrul secular de la Slatioara, padurile seculare de pe Giumalau si de la Zamostea) si geologice (Pojorata, Cheile Zugreni, Complexul 12 Apostoli). In satul Cajvana, un stejar multisecular despre care legenda zice ca a dat umbra si racoare odihnitoare marelui Stefan inca mai strajuie zarile si curgerea anilor...

 



Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 


Cazarelanoi Ro


Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)