Cazare La Noi       

Alte Atractii Busteni, Ghid turistic

In Busteni puteti admira case si vile de munte, cu elemente de arhitectura rustica: cerdac cu stalpi care sustin arcade in stil neobrancovenesc, foisor inchis cu geamlac, acoperis construit in doua sau patru ape, stresini late, turnuri cu 2, 4, 6 fete, scari din piatra de cariera.

Plimbandu-va prin acest micut oras o sa descoperiti alte cateva obiective interesante. In curtea liceului din Busteni se afla Statuia lui Nicolae Balcescu, realizata de sculptorul Ion Lucian Murnu. Impresionanta este si cladirea fostului Cazino si Hotel (in prezent, casa de copii) de pe strada Traian nr. 1.

Casa Romano-Franceza, situata in fata primariei orasului, pune la dispozitia francofonilor o biblioteca si o videoteca moderne.

Casa de Cultura Busteni (fosta Scoala Germana, construita in 1889 la initiativa familiei regale) adaposteste biblioteca orasului si un centru UNESCO.

Banca "La Regina" a fost amplasata in 1888 in punctul numit La Ferastrau de pe un drum de munte aflat la 2 km departare de oras. in 1904, scriitorul, publicistul si inginerul Nestor Urechia, fermecat de aceste locuri, a asezat pe bulevardul Libertatii, intre nr. 208 si 210, doua banci din piatra masiva, prelucrata.

Atractii Busteni:

Crucea Eroilor
Biserica Domneasca
Castelul Cantacuzino
Casa Memoriala Cezar Petrescu
Manastirea Caraiman
Alte Atractii
Muntii Bucegi
Babele
Pestera Ialomitei
Partia Kalinderu
Trasee Turistice

Busteni >>
Ghid Turistic Busteni >>

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)