Cazare La Noi       

Cernavoda Ghid Turistic

Complexul feroviaro-rutier terminat in 1987, ce se desfasoara alaturi de vechiul pod feroviar, este alcatuit din doua linii paralele feroviare la mijloc si cate o cale rutiera, cu mai multe benzi de circulatie, pe margini. Acest tronson de autostrada si de magistrala feroviara masoara 17,2 km. dintre care 3,2 km sunt poduri si viaducte. Tot la Cernavoda se afla capatul dunarean al Canalului Dunare-Marea Neagra, materializat printr-o mare ecluza, de altfel, similara cu perechea ei de la celalalt capat, de la Agigea, cu dimensiunile de 310/25, cu porturi de asteptare pentru navele care urmeaza sa fie ecluzate.

Canalul are o lungime de 64,2 km si se desfasoara in cea mai mare parte pe valea Carasu, avand o latime ce variaza intre 60 si 90 m la fund si o adancime de 7 m. in afara celor doua porturi de la extremitati, au mai fost amenajate inca doua (la Medgidia si Basarabi), iar dintre cele 36 de poduri ce traverseaza canalul se evidentiaza podul de peste ecluza de la Cernavoda, cu o lungime de 571 m si o deschidere peste canal de 81 m, ca si podurile de la Medgidia, Basarabi si Agigea (ultimul cu 4 benzi de circulatie, o lungime de 152 m, fara piloni de sustinere, fiind ancorat pe 10 cabluri).

De-a lungul canalului s-a construit o cale ferata pe o lungime de 60 km. Al doilea canal, de fapt o ramificatie a celui de sus, dat in functiune in noiembrie 1987, lung de 26,6 km, porneste de la Poarta Alba, trece pe langa localitatea Ovidiu si ajunge in apropierea orasului Navodari, unde se bifurca (un brat ajunge pana la portul mineralier Luminita, celalalt se cupleaza cu acvatoriul portului Midia). In apropierea podului feroviar de peste Dunare, a fost pusa in evidenta o cariera romana de piatra, in cadrul careia au fost descoperite doua figurine de lut, denumite "Ganditorul" si ..Femeie sezand".

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Seimeni
Capidava

Cazare Cernavoda

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)