Cazare La Noi       


Cazare Clisura Dunarii Pensiuni Clisura Dunarii Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Clisura Dunarii reprezinta sectorul Dunarii care separa Carpatii de Balcani pe o lungime de 110 km, formand o succesiune de defilee, numite cazane (Cazanele Mici, Cazanele Mari, Portile de Fier), unde, din cauza "bolboroselii" apei, care, lovindu-se de stancile ce se ridicau din fundul albiei pana catre suprafata, in scurgerea ei destul de rapida, dadea impresia ca fierbe ca intr-un urias cazan. intre cazane se intercaleaza bazinete si mici depresiuni, care dau nastere unui peisaj inedit. Drumul care insoteste lacul de acumulare trece prin locuri de un pitoresc deosebit: maluri si pante a-brupte, impadurite la baza si golase spre varf, domina lacul cu peste 150 m, alternand cu vai prapastioase ce coboara din munti. Traseul este insotit de numeroase pesteri ce se deschid in abrupturile ce flancheaza Dunarea, de stanci ce strapung zarea dand impresia unor coloane care strajuiesc fluviul.

Ghid cazare Clisura Dunarii, vile, hoteluri si pensiuni Clisura Dunarii, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Mehedinti, harta si trasee in Oltenia.

De fapt, zona Clisurii, marcata in prezent de lacul de acumulare cunoscut si numit Portile de Fier, incepe de la localitatea Moldova Veche, asezare dacica numita la origine "Mudava". unde, mai apoi, romanii au construit un castru. De aici, pana la satul Pescari, Dunarea - respectiv lacul de acumulare - este marginita de depresiunea cu acelasi nume de Moldova Veche, in acest sector dunarean, pe malul romanesc se vad ruinele cetatii Sf. Ladislau, edificata in sec. XV, in componenta sitemului de aparare impotriva expansiunii turcesti, iar pe malul sarbesc se observa ruinele unei cetati, mentionata documentar in sec. XIV, sub numele de Golubac.

Intre satul Pescari si Valea Camenitei se desfasoara primul defileu, dupa care urmeaza bazinetul Liubcova si apoi defileul Drencova. Din nou, valea fluviului se largeste, depresiunea Svinita, cu numele localitatii ce marcheaza cea mai mare latime a Dunarii in acest bazinet, unde se vad turnurile fortificatiilor din sec. XIV, iar in apropierea satului urmele unui castru roman. Valea se ingusteaza la 200-300 m in defileul Plavisevita, dupa care. pe o distanta de 2 km. se largeste din nou, pentru a intra in cel mai important defileu al sau - Cazanele Mari.

Hoteluri Vile Pensiuni in Clisura Dunarii

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Clisura Dunarii, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare

Poze Clisura Dunarii (Clisura):

Cazare Clisura Clisura Dunarii Pensiuni Clisura Dunarii Cazare Clisura Dunarii Pensiuni Clisura Dunarii Hoteluri Clisura Dunarii Clisura Mici Statuia lui Decebal Manastirea Mraconia Clisura Dunarii Manastirea Vodita Clisura Dunarii Pestera Ponicova Pestera Ponicova Tabula Traiana Turnurile de la Tricule Svinita

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Clisura Dunarii
Cazare Cazanele Dunarii

Cazare Orsova

 

 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)