Cazare La Noi       

Obiective turistice Cluj Napoca, Cazare Cluj Napoca

Istoric Cluj Napoca:

Teritoriul actualului oras Cluj-Napoca a fost locuit din timpuri stravechi. Cele mai vechi urme ale vietii umane dateaza din Epoca Pietrei (unelte din Paleolitic). Cea dintai asezare avand caracter permanent, existenta din Neolitic pe teritoriul Transilvaniei a fost descoperita si cercetata la Gura Baciului, in zona de nord-vest a orasului de astazi. Vestigii ale Epocii Pietrei si ale Epocii Bronzului (ceramica, unelte, arme, podoabe din bronz sau chiar din aur) au fost scoase la lumina in diverse puncte ale orasului. In estul Clujului, la Baile Someseni, pot fi vazute urmele unei asezari dacice intemeiate, probabil, prin secolul al lll-lea I.H.

Dupa cucerirea romana a Daciei, Napoca va deveni cel de-al doilea centru urban ca marime si importanta dupa Ulpia Traiana Sarmizegetusa, avand rangul de colonie incepand din vremea imparatului Marcus Aurelius (161-180).

Napoca romana se intindea pe 32 ha, fiind inconjurata de ziduri (ramasite ale acestora putand fi vazute in zona centrala a orasului de azi). In perimetrul asezarii romane au fost descoperite ruine ale unui templu, morminte, urmele drumului imperial care ducea de la Ulpia Traiana catre Porolissum (in nordul provinciei romane Dacia), inscriptii in limba latina. Dupa retragerea romanilor din Dacia (271), viata autohtonilor daco-romani la Napoca a continuat cel putin pana in secolul al IV-lea. Din cursul secolelor urmatoare dateaza o serie de morminte, unele dintre ele cu un inventar bogat, format din bijuterii de aur, descoperite in apropierea Napocai, la Apahida si Someseni. Aceste morminte au fost atribuite migratorilor goti si gepizi care au stationat o vreme in zona.

Obiective turistice Cluj:

Biserica Romano-Catolica Sf. Mihail
Biserica reformata
Muzeul de Istorie al Transilvaniei
Bastionul Croitorilor
Casa Matei Corvin
Muzeul de Arta
Biserica si Manastirea Franciscanilor
Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Colectia De Istorie a Farmaciei
Gradina Botanica

Cluj
Ghid Turistic Cluj

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Padurea Faget - cabane si popas turistic
Feleacu - biserica ortodoxa ctitorie a lui Stefan Cel Mare, resedinta episcopala
Someseni - necropola din sec. VIII, statiune balneodimatica
Cazare Apahida - necropola celtica din sec. II a.Cr
Cojocna - statiune balneoclimaterica
Suatu - rezervatie botanica
Bontida - unul dintre cele mai grandioase castele din Transilvania
Aghiresu - biserica gotica 1500
Cazare Floresti - Cetatea Fetei
Cazare Gilau - parc natural, castel 1500
Paniceni - Cheile Paniceni
Padurea Hoia
Baciu - Cheile Baciului

Cazare Cluj

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)