Cazare La Noi       


Manastirea DragomirnaCazare Manastirea Dragomirna Pensiuni Manastirea Dragomirna Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Manastirea Dragomirna, situata pe valea paraului si in apropierea satului cu acelasi nume, un ansamblu fortificat de cladiri edificate in anii 1606-1609 in intregime din piatra cioplita si fatuita. Biserica, edificiu de mari proportii, situata in mijlocul unei curti spatioase si inconjurata de ziduri inalte, prezinta caractere inedite, nemaiintalnite, datorate in primul rand dimensiunilor sale, iar in al doilea rand stilului arhitectonic. Are un plan dreptunghiular rotunjit la capete si proportii neobisnuite intre latime (9,60 m) si inaltime (42 m), iar stilul de constructie si plastica fatadelor imbina caractere moldovenesti, muntenesti, orientale si gotice. Caracteristice acestei biserici sunt sculptura exterioara care acopera de jur imprejur baza si tamburul turlei, paramentul din piatra sculptata cu motive florale si decoratia sculpturala care o inlocuieste pe cea picturala. Zugraveala interioara este cea originara, stralucind de aurul intrebuintat la realizarea ei. In pronaos se pastreaza cateva pietre de mormant, intre care se remarca cea din marmura, cu inscriptie greceasca, datand din sec. II-I a.Cr. Zidurile care inconjoara ansamblul manastiresc au grosimi de 1,70 m si inaltimea de 10 m; incinta dreptunghiulara are la colturi cate un turn patrat cu doua sau trei nivele, iar la intrare un turn-clopotnita. Partea interioara a zidului este prevazuta cu arcade oarbe ce sustin drumul de straja. Desprinsa de ziduri, se afla cladirea bisericii mici a manastirii, construita in 1602 in stilul arhitecturii din Tara Romaneasca, cu doua nivele si pivnita, in jurul careia, in 1627, a fost inaltat un zid de aparare sprijinit de contraforturi. Muzeul, organizat in incinta manastirii, expune un bogat material reprezentat de obiecte de cult, broderii, manuscrise si tiparituri valoroase (evanghelie din 1609)

Ghid cazare Manastirea Dragomirna, vile, hoteluri si pensiuni Manastirea Dragomirna, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Suceava, harta si trasee in Moldova.

Hoteluri Vile Pensiuni in Manastirea Dragomirna

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Manastirea Dragomirna, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Adancata - biserica din lemn
Patrauti - biserica - Stefan cel Mare 1487
Sfantu Ilie - biserica ctitorie a lui Stefan cel Mare in 1488
Manastirea Dragomirna - 1606-1609
Arbore - biserica 1503
Ciprian Porumbescu - anterior numit Stupea, satul natal al vestitului muzician

Cazare Suceava

 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)