Cazare La Noi       

Horezu

Cazare Oltenia Pensiuni Oltenia Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Zona Olteniei nu poate fi explorata intr-un week-end. Pentru a-i descoperi secretele ar fi frumos si placut de vizitat nenumaratele manastiri si schituri, ar fi sanatos sa va petreceti un concediu in statiunile cu ape "binecuvantate" si ar fi interesant sa va pierdeti pentru cateva zile prin satele vechi in care traditiile de alatadata inca se mai pastreaza. Nu se poate sa nu fi auzit de manastirile Tismana, Cozia, Hurez, Bistrita, Polovragi, Govora.

Ghid cazare Oltenia, vile, hoteluri si pensiuni in Oltenia, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice, harta si trasee in Oltenia.

Ce-ar fi sa mergeti sa le vedeti? Defleul Oltului, Cheile Oltetului, Cheile Sohodolului, Cheile Bistritei, defileul Jiului, Cheile Corcoaia, trovantii de la Costesti, "podul lui Dumnezeu" de la Ponoare, pestera Muierilor - iata multe motive sa va petreceti o vacanta in aceasta zona a tarii. In Oltenia sarbatorile de iarna sau Pastele au alt farmec. Cateva sate sunt centre mestesugaresti renumite: Horezu pentru ceramica, Polovragi pentru sculptatul lemnului, Somanesti pentru dulgherit. Poate ca nu intamplator Brancusi s-a nascut si a inceput sa creeze pe aceste meleaguri. Trebuie neaparat sa ajungeti la Targu jiu sa vedeti Coloana Infinitului, Masa Tacerii, Aleea cu Scaune, Poarta Sarutului. Statiunile din Oltenia sunt renumite pentru puterile lor curative: Olanesti, Calimanesti, Caciulata, Voineasa. Sa nu uitati sa faceti cateva trasee prin Muntii Parang, Muntii Valcan sau prin Muntii Lotrului, sa va plimbati prin Cazanele Dunarii si sa ajungeti macar o data la Targul de ceramica Horezu, sau la sarbatorile pastorale de la Novaci si Baia de Fier.

Cazare Hoteluri si Pensiuni Oltenia:

Olanesti

Ramnicu Valcea

Ocnele Mari - centru de exploatare a sarii, mina, statiune balneoclimatica
Bujoreni - muzeu etnografic
Vladesti - centru vestit de ceramica, cetatea Buridava
Ocnita - statiune balneoclimatica

Craiova

Slatina

Cazare Orsova

Cazanele Dunarii
Clisura Dunarii

Drobeta

Gura Vaii - barajul Portile de Fier
Cerneti - fost centru militar si administrativ 1750
Padurea Crihala - popas turistic, specii rare de arbori si plante
Simian - ostrov, au fost transferate aici oviective turistice de pe insla Ada Kaleh
Manastirea Vodita - cea mai veche manastire din sudul Romaniei

Targu Jiu

Runcu - portul popular, Cheile Sohodolului si Cheile Runcului
Sacelu - statiune balneoclimatica, namol sapropelic, izvoare
Hobita - satul natal al lui Constantin Brancusi
Cartiu - cula cu trei niveluri
Curtisoara - Cula Comoiu, veche locuinta intarita. athitectura populara
Lelesti - colectie muzeala invatamantul local

Baia de Arama

Tismana
Ponoarele
Pocruia
Closani
Bala
Gornovita
Pades
Isvarna


Poze Oltenia:

Manastirea Dintr-un Lemn Ramnicu-Valcea Oltenia Targu Jiu Coloana Infinitului Oltenia Targu Jiu Masa Tacerii Oltenia Orsova Cazanele Dunarii Oltenia Orsova Oltenia Orsova Manastirea Sf. Ana Oltenia Manastirea Tismana Oltenia Craiova Prefectura Oltenia Craiova Parcul Romanescu Oltenia Slatina Podul peste Olt Oltenia Slatina Catedrala Sf. Gheorghe Oltenia Drobeta Turnu Severin Muzeul Dunarii Oltenia

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 


Cazarelanoi Ro


Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)