Cazare La Noi       


Abrud, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Abrud, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni AbrudCazare Abrud Pensiuni Abrud Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Pe Aries sunt cele doua centre turistice importante Abrud si Campeni. La valorile istorice distincte (asezari insemnate din perioada daco-romana, leagan al miscarilor revolutionare de la 1784 si 1848) se adauga cele arhitectonice (cladiri din sec. XIX) si cele economice (legat de exploatarile miniere si de lemn), centrele de baza in activitatile comerciale si turistice (amenajari pentru cazare si deplasare pe diverse trasee; unele obiective turistice intre care monumentul lui Avram Iancu, halde de steril etc).

Ghid cazare Abrud, vile, hoteluri si pensiuni Abrud, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Alba, harta si trasee in Transilvania.

Hoteluri Vile Pensiuni in Abrud

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Abrud, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare Abrud
Cazare Pensiuni Vile Hoteluri Abrud

 

Poze Abrud:

Cazare Abrud Pensiuni Vile Hoteluri Abrud

Este un sector cu reale perspective datorita si pozitiei centrale in Muntii Apuseni, intersectiei soselelor ce vin dinspre Brad, Alba Iulia, Turda si Oradea-Beius, si a numeroaselor obiective de pe culmile si vaile vecine si mai ales a peisajelor aparte din Tara Motilor.

Ghid local AbrudOrasul Abrud, este situat in mijlocul Muntilor Apuseni, la poalele culmilor Stiurt, pe raul Abrud; 640 m alt.

Vatra a asezarii daco-romane Abruttus, ale carei vestigii se mai pot observa si astazi si care avea calitatea de "vicus", este mentionat ca oras (civitas) in 1427. Important centru aurifer al perioadei romane, orasul Abrud este in prezent un cunoscut centru minier, inscriindu-se si ca producator de mobila si textile.


Obiective turistice:
-Biserica romano-catolica, edificata in 1270;
-Biserica luterana;

-case din lemn cu vechimi de 200-300 ani;

-mai multe case memoriale (Casa tribunului Ioan Sulutiu, Casa Ioan Boeriu, Expozitia memoriala Alexandru Ciura etc).

 

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Rosia Montana - centru aurifer, o colectie muzeala, lacurile artificiale
Cazare Bucium - punct de plecare spre Detunata Goala si Detunata Flocoasa


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)