Cazare La Noi       


Vulcanii Noroiosi

Cazare Berca Pensiuni Berca Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Berca, localitate rurala din care se ajunge (8 km) la renumita rezervatie geologica Vulcanii noroiosi sau Paclele (Paclele Mari si Paclele Mici), care se intind pe o suprafata de 5 ha.

Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Buzau, ghid cazare Berca, vile, hoteluri si pensiuni Berca, harta si trasee in Muntenia.

Datorita constitutiei geologice (formatiuni marno-argiloase) si existentei in subsol a hidrocarburilor si gazelor de zacamant, ca si apelor care inmoaie masa argiloasa si o transforma in noroi, gazele de adancime ies la suprafata, antrenand noroiul si facandu-1 sa ..bolboroseasca" (sa "fiarba"), la locul de iesire (din aceasta cauza, popular li se spune "fierbatori"). Noroiul impins de gaze la suprafata se revarsa, se intareste si da nastere unor conuri asemanatoare cu cele vulcanice. Peisajul este pe cat de inedit, pe atat de impresionant, crusta de noroi solidificat crapa de uscaciune, fiind dominata de conuri in permanenta activitate, cele mai mari atingand inaltimi de 7-8 m. Interesanta este prezenta aici a doua specii de plante, declarate monumente ale naturii: Gardurarita {Nitraria schoberi) si Ghirinul (Obione verru-cifera)

Hoteluri Vile Pensiuni in Berca

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Berca, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare Berca
Cazare Pensiuni Vile Hoteluri Berca

 

Poze Berca:

Manastirea Ratesti Manastirea Ratesti Cazare Berca, Vulcanii Noroiosi Cazare Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi, Pensiuni Berca Vulcanii Noroiosi, Vile Berca Vulcanii Noroiosi

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Padurea Frasin - rezervatie naturala
Padurea Spataru - rezervatie naturala
Cazare Sarata Monteoru - statiune balneoclimatica, cultura Monteoru
Cazare Pietroasele - centru viticol si vinicol
Cazare Berca - rezervatie geologica Vulcanii noroiosi
Cazare Magura - expozitie in aer liber de sculpturi, manastirea Ciolanu, expozitie de „pietre cioplite" vechi

Cazare Buzau

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)