Cazare La Noi       


Biserica Ortodoxa Blaj, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Blaj

Cazare Blaj Pensiuni Blaj Vile si Hoteluri, Ghid turistic

La confluenta Tarnavelor se afla orasul Blaj (20758 locuitori in 2002) care a fost important centru al miscarii revolutionare de la 1848 (grupul statuar de pe Campia Libertatii) si leagan al Scolii Ardelene; castelul din sec. XVIII; muzeul de istorie; biblioteca Timotei Cipariu; catedrala greco-catolica (sec. XVIII); biserica grecilor (sec. XVIII); gradina botanica; statuia Lupa Capitolina.

Ghid cazare Blaj, vile, hoteluri si pensiuni Blaj, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Alba, harta si trasee in Transilvania.

Hoteluri Vile Pensiuni in Blaj

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Blaj, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare Blaj
Cazare Pensiuni Vile Hoteluri Blaj

 

Poze Blaj:

Cazare Blaj Pensiuni Blaj Institutul Recunostintei Blaj, Vile Hoteluri

Veche asezare, atestata documentar in anul 1271 ca "Terra sau Villa Herbardi Voivodae", cu puternice rezonante istorice, isi trage numele de la feudalul Blasius, in a carui proprietate a intrat in 1395. In sec. XVIII, in urma unirii religioase cu Roma (greco-catolici uniti), i se spunea "Mica Roma". A avut un rol primordial in miscarile social-politice de la 1848, adunarea de aici, de pe Campia Libertatii (Blajului), ramanand in constiinta tuturor romanilor ca un simbol al actiunii de protest impotriva "uniunii" fortate a Transilvaniei cu Ungaria.

Principale obiective turistice in Blaj:

Muzeul de Istorie
Catedrala Sf. Treime
Academia Teologica
Campia Libertatii

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Sanmiclaus - Castelul Bethlen
Cetatea de Balta - Cetate (sec. XII), distrusa (sec. XVI); Castel, Biserica reformata
Jidvei - centru viticol

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)