Cazare La Noi       


Borsec, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Borsec

Cazare Borsec Pensiuni Borsec Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Borsec (oras 3044 loc. in 2002); din 1956, 23 de izvoare minerale cu ape carbogazoase, calcice, bicarbonatate, magneziene; turbarie; statiune balneara cu prime amenajari la finele sec.XIX). De aici se poate merge fie la obarsia Bistricioarei la Biborteni (izvoare minerale si peisaje distincte) fie peste pasul Borsec (1105m) la Toplita.

Ghid cazare Borsec, vile, hoteluri si pensiuni Borsec, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Harghita, harta si trasee in Transilvania.

Valea Bistritei de la Poiana Teiului si pana la Bicaz, separa Muntii Stanisoarei (putine obiective de interes turistic) de Muntii Ceahlau pe ea rezultand unul din marile lacuri de baraj hidroenergetic.

Hoteluri Vile Pensiuni in Borsec

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Borsec, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Pensiuni Vile Hoteluri Borsec

 

Poze Borsec:

Cazare Borsec Pensiuni Borsec Vile Borsec Izvor, Hoteluri Borsec

Marturiile arheologice (monede, sarcofage, ceramica din secolele I-II) gasite in actuala vatra a orasului dovedesc existenta unei stravechi asezari. Izvoarele minerale de aici, cunoscute inca din antichitate, sunt mentionate ca avand efecte tamaduitoare ta sec. XVI de catre medicul italian Bucella, precum si de medicul vienez Krantz intr-o lucrare aparuta in 1770; ta 1793, o revista medicala din Sibiu publica un amplu articol stiintific despre apele Borsecului. In 1860 se construieste o mica fabrica de imbuteliat apa minerala.

Asezat intr-o arie cu o bogata vegetatie arborescenta, reprezentata ta special de molizi, fagi si mesteceni, orasul (si statiunea) Borsec prezinta si cateva raritati: "Sapte gemeni" - o radacina de molid din care pornesc 7 trunchiuri, un stramos al mesteacanului de astazi (Betula brogniarti) si un mesteacan pitic (Betula humilis). Statiunea are un mare numar de izvoare cu ape carbogazoase, bicarbonatate, calcice, sodice, magneziene, precum si namol de turba, intens folosite in tratarea afectiunilor tubului digestiv, glandelor endocrine (cura interna) si afectiunilor cardio-vasculare, ginecologice si ale aparatului locomotor, astenii, debilitate, insomnii, ta cura externa. Ca puncte turistice se remarca izvoarele minerale Principal, pesterile Grota Ursilor si Pestera de Gheata, Cetatea Bufnitelor, Cascada din satul Corbu.

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Bilbor - statiune balneoclimatica

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)