Cazare La Noi       


Valea Oltului Calimanesti, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Calimanesti

Cazare Calimanesti Pensiuni Calimanesti Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Călimăneşti,(8598 locuitori in 2002), cunoscut ca insemnata statiune balneoclimaterica. Aici sunt numeroase izvoare de ape minerale, unele termale, cunoscute inca din epoca daco-romana.

Ghid cazare Calimanesti, vile, hoteluri si pensiuni Calimanesti, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Valcea, harta si trasee in Oltenia.

Atestat documentar la 1388 a devenit statiune balneoclimaterica din secolul al XlX-lea si oras din 1929. In statiune se gasesc numeroase cladiri-vile, unele de la inceputul secolului XX ridicate in stil traditional, complexe balneare moderne la Caciulata si Cozia. Se remarca pentru acest sector al vaii Oltului numarul mare de biserici si manastiri vechi: Cozia-ctitorie a lui Mircea cel Batran, la 1387, refacuta in mai multe randuri (mai ales de Constantin Brancoveanu), aici functioneaza si un insemnat muzeu cu manuscrise, tiparituri, broderii, obiecte de cult; Bolnita biserica lui Radu Paisie din secolul XVI; biserica din Ostrov (sec. XV); manastirea Stanisoara de la 1830 pe locul unui schit din secolul XVII intregesc patrimoniul turistic din zona. Se adauga lacurile Calimanesti si Turnu, castrul roman Bivolari (cu prezenta unor izvoare mezotermale), impunatorul defileu taiat de Olt intre muntii Narut si muntii Cozia, marea rezervatie naturala din Muntii Cozia.

Hoteluri Vile Pensiuni in Calimanesti

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Calimanesti, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Pensiuni Vile Hoteluri Calimanesti

 

Poze Calimanesti si Valea Oltului:

Cazare Calimanesti Hoteluri Calimanesti Manastirea Cozia Schitul Ostrov Valea Oltului, pensiuni Calimanesti Vile Manastirea Cozia Manastirea Cozia Manastirea Turnu Manastirea Turnu

Schitul lui Neagoe Basarab de la Calimanesti (judetul Valcea)

Schitul Ostrov este amplasat pe o insula pe care Oltul o face in dreptul localitatii Calimanesti. Aici, domnitorul Neagoe Basarab a ctitorit un lacas de cult, terminat la 1522, dupa moartea voievodului. In interior, sunt de remarcat picturile care il infatiseaza pe ctitor alaturi de sofia sa. Aici se pare ca s-a adapostit Tudora, mama lui Mihai Viteazul, dupa moartea fiului ei, in 1601. Localitatea balneara Calimanesti se afla pe soseaua E81 Ramnicu-Valcea-Sibiu, la 18 km nord de Ramnicu Valcea.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Manastirea Cozia - cel mai vechi si important monument de arhitectura din Tara Romaneasca
Manastirea Turnu - pe malul stang al Oltului, la poalele Muntelui Cozia
Cazare Brezoi - punt de plecare drumetii
Cazare Voineasa - statiune climatica
Caineni - urmele unui castrul roman, schitul Cornetu


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)