Cazare La Noi       


Casa Memoriala Iulia Hasdeu Campina, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni CampinaCazare Campina Pensiuni Campina Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Asezata la confluenta Doftanei cu Prahova, in zona dealurilor subcarpatice, Câmpina pare a avea toate atributele specifice unui tinut magic.

Ghid cazare Campina, vile, hoteluri si pensiuni Campina, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Prahova, harta si trasee pe Valea Prahovei.

Multi sunt cei care s-au lasat vrajiti de locurile fermecate ale orasului de pe terasa marginita de trei rauri (Prahova, Doftana, Campinita), de Culmea Gurga, de Dealurile Muscelului, Ciobului si Campinalui, acoperite de livezi, paduri de foioase si pasuni: Dimitrie Barbu Stirbei, care, devenind, in 1870, proprietarul mosiei Campina, construieste un castel in stil normand (in prezent, transformat in sanatoriu de boli nervoase), amenajeaza un parc si o sosea, Nicolae Grigorescu, in ale carui tablouri surprindem franturi din peisajele din zona Voilei, Bogdan Petriceicu Hasdeu, care se retragea in Templul spiritului pentru a comunica cu fiica sa decedata, Cezar Bolliac, Dimitrie Bolintineanu, Ioan Heliade Radulescu, George Cosbuc, Geo Bogza etc.

Hoteluri Vile Pensiuni in Campina

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Campina, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.



Cazare
Cazare Pensiuni Vile Hoteluri Campina

 

Poze Campina:

Cazare Campina Pensiuni Campina Vile Hoteluri Campina Casa Memoriala Iulia Hasdeu Campina Casa Memoriala Iulia Hasdeu Campina

Zona preferata a localnicilor, Fantana cu ciresi, este situata la N-E de oras, langa Voila - un loc acoperit de paduri de foioase si poieni insorite.

Ghid Local CampinaCea mai veche constructie din oras, Biserica "de la Han" (sau "Biserica de la Brazi"), cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a fost inaltata in 1883 de Sfantul Calinic de la Cernica pe locul unui asezamant religios mai vechi.

Ne mai atrag atentia in Campina biserica, cu hramul Sfantul Nicolae, a fostului Schit Slobozia (1714), refacuta in secolul al XIX-lea, Capela Hernea, construita in stil baroc in memoria petrolistului Dumitru Hernea, monumentala Biserica romano-catolica Sf. Anton, inaltata intre 1903-1906, fastuos ornamentata, declarata monument arhitectonic. In apropierea comunei Poiana Campina se afla biserica, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a fostei Manastiri Poiana, ridicata in anul 1690 de spatarul Toma Cantacuzino si zugravita de Parvu Mutu

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Poiana Campina - statiune balneoclimatica
Banesti - monumentul lui Aurel Vlaicu, aici s-a prabusit Aurel Vlaicu cu avionul sau
Cazare Brebu - muzeu memorial Stefan Luchian
Cazare Telega - statiune balneoclimatica

 



Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)