Cazare La Noi       


Mausoleul - Campulung, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni CampulungCazare Campulung Pensiuni Campulung Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Câmpulung, (38285 locuitori in 2002) este nu numai un centru turistic din depresiunea omonima dar prin pozitie asigura legaturi directe cu alte centre sau locuri valoroase sub raport turistic (Curtea de Arges, culoarul Rucar-Bran, Targoviste etc.)

Ghid cazare Campulung, vile, hoteluri si pensiuni Campulung, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Arges, harta si trasee in Muntenia.

Este atestat documentar la 1300, orasul a fost prima resedinta a domnului Tarii Romanesti sub Basarab I. S-a dezvoltat ca targ, fiind cunoscut si ca un important centru cultural. Exista mai multe monumente de arta feudala, arhitectura si muzee. Intre acestea amintim: fundatiile unei biserici romanice (sec. XIV), biserica Baratia unde se pastreaza si cea mai veche indicatie asupra denumirii asezarii, Complexul feudal Negru Voda, Casa domneasca ridicata de Matei Basarab, Biserica domneasca, ctitorie a Doamnei Chiajna, cateva cruci din piatra din sec. XVII-XVIII si monumente, mai multe biserici din sec. XVI-XVIII, muzee. Exista edificii de la finele sec. XIX si inceputul sec. XX care se disting prin stilurile arhitectonice cu numeroase elemente specifice locului. Aici se afla si o importanta statie seismica in cladirea liceului D. Golescu, gradini, parcuri care amintesc de mari personalitati.

Hoteluri Vile Pensiuni in Campulung

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Campulung, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Pensiuni Vile Hoteluri Campulung

Poze Campulung:

Cazare Campulung Mausoleul Campulung, Pensiuni Vile Hoteluri

Ghid Local CampulungPrincipale obiective turistice in Campulung:

Ansamblul Negru Voda
Casa Domneasca
Casa Staretiei
Muzeul Orasenesc
Biserica Domneasca
Complexul feudal Baratia
Crucea Juramantului

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Leresti - arhitectura populara
Bughea de Sus - statiune balneoclimatica
Cazare Albesti - renumite calcare galbene
Namaesti - schit rupestru
Berevoiesti - expozitie de arta plastica
Aninoasa - manastirea stil brancovenesc
Cetateni - cetate dacica sec. II a.Cr. - I p.Cr

Biserica Baratia (Campulung, judetul Arges)
Istoria orasului Campulung (Longo-Campo, potrivit primei sale atestari, de la 1300) se leaga in mare masura de negustorii sasi care veneau in aceasta zona din Transilvania, pentru a face comert cu cei din Tara Romaneasca. Tot aici pare sa fi ajuns si Negru Voda din Fagaras, pe la 1290, cel dintai "descalecator" al Tarii Romanesti retinut de traditia istorica. Orasul a fost prima capitala a acestui stat.
Biserica Baratia este un monument care aminteste tocmai de aceste inceputuri ale orasului Campulung si ale Tarii Romanesti. Monument din secolul al Xlll-lea, a carui ctitorire este atribuita colonistilor sasi stabiliti in oras, ea este o constructie in forma de nava dreptunghiulara, cu o singura absida. Importanta sa istorica este data si de faptul ca in spatele altarului bisericii se afla lespedea funerara a carei inscriptie reprezinta cea mai veche atestare a orasului. Ea acopera mormantul comitelui Laurentiu de Longo-Campo si dateaza din anul 1300.
Orasul Campulung se afla la 56 km nord de Pitesti, pe soseaua Pitesti-Rasnov-Codlea (E574).

Manastirea Negru-Voda (Campulung, judetul Arges)
La mijlocul secolului al XlV-lea, Basarab I si urmasul sau, Nicolae Alexandru, au zidit in prima capitala a Tarii Romanesti lacasul de cult ce avea sa le fie necropola. Biserica (cu hramul "Adormirea Maicii Domnului") a fost refacuta din temelii, inconjurata cu un zid impunator si dotata cu un turn clopotnita in prima jumatate a secolului al XlV-lea, dupa dorinta domnitorului Matei Basarab. In secolul al XlX-lea a fost din nou renovata, capatand aspectul de astazi. In incinta manastirii a fost instalata, tot la initiativa lui Matei Basarab, o tipografie. Printre cele dintai carti tiparite aici s-au numarat Cartea de invataturi peste toate zilele (1642) si Psaltirea (1650).


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)