Cazare La Noi       


Muzeul Ion Irimescu Falticeni, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni FalticeniCazare Falticeni Pensiuni Falticeni Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Fălticeni, devenit asezare de tip urban dintr-un fost sat si apoi targ provincial, a fost candva "locul unde nu se intampla nimic"; astazi insa ofera turistului clipe de nespusa incantare.

Ghid cazare Falticeni, vile, hoteluri si pensiuni Falticeni, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Suceava, harta si trasee in Moldova.

Galeria oamenilor de seama, un asezamant cultural unic in felul sau, care functioneaza in Casa Lovinestilor (strada Sucevei nr. 91), prezinta informatii cu privire la 40 de personalitati, care s-au nascut sau au trait in Falticeni. Acesti oameni de seama ai Falticeniului  s-au  remarcat in  domeniile  stiintei, literaturii, criticii literare, teatrului, artelor plastice: Ion Creanga, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Nicu   Gane,   fratii   Lovinescu,   Nicolae   Labis, Mihai    Gafita,    Alex.    Vasiliu-Tatarus,    fratii Kirileanu, Aurel Baiesu, Grigore Vasiliu Birlic, Jules Cazaban, Artur Gorovei, Matei Millo, Ion Irimescu si inca multi altii.

Hoteluri Vile Pensiuni in Falticeni

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Falticeni, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.



Cazare
Cazare

 

Poze Falticeni:

Biserica Falticeni Cazare Falticeni, Pensiuni Vile Hoteluri Muzeul Ion Irimescu Falticeni

Ghid Local FalticeniAlte atractii Falticeni:

Muzeul de arta Ion Irimescu, situat pe strada Mihai Eminescu nr. 2, este un alt punct de atractie   al  orasului  Falticeni.  O   frumoasa cladire, parca anume construita in acest scop, adaposteste peste 160 de sculpturi si 2000 de lucrari grafice ale artistului nascut pe aceste meleaguri.

Muzeul Apelor si Padurilor (strada N. Beldiceanu nr. 8), realizat dupa conceptia tematica a academicianului Mihai Bacescu, fost director al Muzeului Antipa din Bucuresti, originar din Falticeni, prezinta, in dioramele excelent realizate, aspecte ale lumii apelor de la noi sau din alte parti de pe glob, precum si din ecosistemele forestiere.

Va recomandam sa nu ratati un minunat ansamblu de arhitectura: strada Ion Creanga, fosta ulita a Radasenilor, de-a lungul careia se insira casele in care au locuit Mihail Sadoveanu, Ion Creanga, G. T. Kirileanu, Stefan Soldanescu, Aurel Baiesu, Ion Irimescu, Jules Cazaban.

In acest oras are loc un mare festival, intitulat Sezatoarea, organizat in ziua in care se sarbatoreste Sfantul Ilie (20 iulie), prilej pentru excursionisti de a admira frumusetea portului popular si de a asculta cantece vechi interpretate de rapsozi si solisti consacrati din tara sau de peste hotare. Cu ani in urma, in aceasta zi la Falticeni avea loc unul dintre cele mai mari iarmaroace (balciuri) din Europa, socotit, la acea vreme, al doilea dupa cel de la Leipzig. La "Comedia din deal" veneau fel de fel de negustori, artisti ambulanti, trupe de scamatori, parcuri zoologice; chiar si trupa lui Millo zabovea aici pentru cateva zile. In acele zile, in oras se auzeau cuvinte din toate limbile pamantului: italiana, poloneza, germana, turca, araba, persana, rusa, bulgara, sarba etc.

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Baia - capitala a Moldovei in sec XV
Cazare Rasca - biserica cu 8 chilii 1530 - Petru Rares
Cazare Malini - locul de nastere al lui Nicolae Labis
Dolhestii Mari - biserica sec XV din piatra
Probota - Manastirea Probota, construita de Petru Rares in 1530


 



Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)