Cazare La Noi       


Cetatea Histria, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Histria

Cazare Histria Pensiuni Histria Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Histria (ruinele cetatii grecesti, sec. VII BC si muzeul de arheologie)

Ghid cazare Histria, vile, hoteluri si pensiuni Histria, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Constanta, harta si trasee in Dobrogea.

Cel mai vechi centru urban de pe teritoriul Romaniei, cetatea Histria, a fost intemeiata pe la jumatatea secolului al Vll-lea i.H., continuandu-si apoi existenta timp de peste un mileniu, pana in secolul al Vll-lea d.H.

Hoteluri Vile Pensiuni in Histria

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Histria, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare

Poze Histria:

Cazare, Cetatea Histria Cetatea Histria, Pensiuni, Vile, Hoteluri Cetatea Histria Cetatea Histria Laul Sinoe

Fondatorii Histriei au fost colonisti greci veniti din orasul Milet, unul dintre cele mai prospere orase ale Greciei antice, situat pe tarmul Asiei Mici. Ei au intemeiat, pe malul golfului Sinoe (azi lac), cea dintai dintre coloniile grecesti de pe tarmul apusean al Marii Negre. Se vor adauga, ulterior, in aceasta zona a Pontului Euxin, si alte cetati: Tyras si Olbia, catre nord, Tomis, Callatis, Dionysopolis, Messembria, Apollonia, catre sud. Dintre acestea, Tomis si Callatis s-au aflat, ca si Histria, pe tarmul dobrogean al Marii Negre. In timp, Histria a devenit cel mai important oras grecesc dintre cele trei din Dobrogea, intretinand legaturi stranse cu autohtonii geto-daci. In secolul I Histria a intrat in zona de influenta romana, la fel ca si intreaga regiune a Dobrogei, care va fi anexata provinciei romane Moesia.

Perioada romana a fost una de inflorire a activitatilor economice legate de principalele ocupatii ale locuitorilor Histriei: agricultura, comertul si mestesugurile. Incheierea stapanirii romane, determinata de loviturile migratorilor - tot mai frecvente incepand din secolul al lll-lea -, a dus la declinul rapid al Histriei. Locuitorii au abandonat orasul prin secolul al Vll-lea, mutandu-se in zone mai sigure.

Asa cum se prezinta vizitatorilor, Histria este un muzeu in aer liber, avand un farmec aparte, deoarece permite observarea "la fata locului" a urmelor vietii antice. Cetatea a fost descoperita si cercetata sistematic de Vasile Parvan incepand din anul 1914. Sapaturile arheologice de aici continua si in zilele noastre.

In cursul a peste 1000 de ani de locuire neintrerupta, orasul si-a modificat in dese randuri infatisarea: s-au ridicat ziduri de incinta, turnuri, cartiere civile, cartierul sacru etc. Aceste schimbari sunt vizibile si astazi. Intrarea in cetate se facea prin poarta principala, care era strajuita de doua turnuri, poarta inchizandu-se pe verticala. Turnurile faceau parte din zidul de incinta al perioadei romano-bizantine, inalt de 3-8 m, format din blocuri masive din piatra, unele provenite din constructii mai vechi, daramate. Turnul din dreapta portii (in care se poate urca) folosea drept inchisoare. Se pot vizita in continuare ruinele unor bazilici romane si cele ale fermelor de la Histria, care functionau cu instalatii de incalzire tipic romane, alcatuite din tuburi de ceramica amplasate sub podea, prin care circulau aburi fierbinti. Urme ale mozaicurilor care impodobeau termele s-au pastrat pana astazi. In apropierea fermelor se afla cartierul mestesugaresc si comercial. Aici au fost descoperite ruinele brutariilor, atelierelor de ceramica, pravaliilor de tot felul. In estul cetatii era amplasat cartierul aristocratic din perioada romana. Casele erau ingrijit lucrate, aveaubai si instalatii de aductiune si incalzire a apei, magazii. In nordul actualei Histria se afla zona sacra din perioada anterioara cuceririi romane - acropola histriana. Aici au fost identificate urmele templelor inchinate lui Zeus Polieus (protectorul cetatii) si Afroditei, diferite altare etc.

O vizita la Histria trebuie sa includa si muzeul cetatii, aflat in afara zidului de incinta, in stanga soselei de acces. Pentru a ajunge la Histria se utilizeaza soseaua care pleaca din Constanta catre nord (30 km).

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Baile Nuntasi - statiune balneara
Cogealac - populatie de origine macedoneana, etnografie specifica

 

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)