Cazare La Noi       


Manastirea Humor

Cazare Humor Pensiuni Humor Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Manastirea Humor, prima, in ordine cronologica, dintre cele 5 biserici cu fresce exterioare, a fost construita in 1530, in 1641 adaugandu-i-se un turn-clopotnita, iar in 1960-1972 a fost restaurata integral.

Ghid cazare Humor, vile, hoteluri si pensiuni Humor, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Suceava, harta si trasee in Moldova.

Biserica Humor, de proportii modeste, are o forma triconca, alungita, pridvorul sau deschis fiind in acea vreme o noutate in arhitectura medievala moldoveneasca. Impresionanta sa pictura interioara, care in cupola pronaosului uimeste prin maiestria executiei, a facut pe multi specialisti straini sa o asemuiasca cu pictura cupolei baptisteriului din Ravenna. Pictura exterioara, excelenta prin compozitii mari si chipuri frumoase reda, pe langa scene biblice, si episodul asediului Constantinopolului de catre turci (1453) ce ar fi exprimat de fapt dorinta poporului roman de a-i vedea invinsi pe turci.

De asemenea, exteriorul mai prezinta si alta fresca de proportii, in care este redata viata Sf. Nicolae, in 15 scene de o mare claritate si de un colorit stralucitor. Tablourile votive de la intrare infatiseaza familiile ctitorilor: Petru Rares si logofatul Toader Bubuiog. Pentru a proteja acest valoros monument, fiiindca pana nu demult in el aveau loc slujbele religioase ale satenilor, in imediata apropiere a fost construita recent o mare si frumoasa biserica si o locuinta pentru preot

Hoteluri Vile Pensiuni in apropiere de Humor

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Humor, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare

 

Poze Humor:

Manastirea Humor Manastirea Humor Manastirea Humor Manastirea Humor Manastirea Humor Manastirea Humor Manastirea Humor Manastirea Humor

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Voronet - ctitorie a lui Stefan Cel Mare 1488
Cazare Humor - 5 biserici cu fresce exterioare
Cazare Cacica - ceramica specific bucovineana
Cazare Solca - cea mai veche fabrica de bere din tara

Cazare Gura Humorului

 

 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)