Cazare La Noi       


Husi, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Husi

Cazare Husi Pensiuni Husi Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Hu┼či-oras, cu o populatie de 29582 locuitori; targ din sec. XV; resedinta lui Stefan cel Mare, centru viticol renumit, sit arheologic din epoca fierului; vestigii geto-dacice; biserici din sec. XVI-XVIII; palatul episcopal din sec. XVI; statui; muzeul memorial Dimitrie Cantemir.

Ghid cazare Husi, vile, hoteluri si pensiuni Husi, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Vaslui, harta si trasee in Moldova.

Hoteluri Vile Pensiuni in Husi

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Husi, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Husi

 

Poze Husi:

Cazare Husi Pensiuni Husi Vile Husi Hoteluri Husi

Vestigiile arheologice dovedesc locuirea vetrei sale inca din neolitic, iar tezaurul monetar din sec. HI-II a.Cr. atesta existenta unei asezari stabile si bine dezvoltate in epoca geto-daca. Mentionata ca targ in sec.XV, localitatea se afirma ca un principal oras si centru viticol al Moldovei in 1835.

Ghid Local HusiObiective turistice: Biserica Episcopala,construita iii 1592 (pe locul Curtii Domnesti edificata de Stefan cel Mare - 1495), distrusa de tatari in 1711 si recladita dupa 1750, reparata in 1889, cand a fost pictata de Gh. Tattarescu; Casele episcopale, refacute in 1849, sunt, de asemenea, amplasate pe locul vechii Curti Domnesti a lui Stefan cel Mare; Muzeul Orasenesc Dimitrie Cantemir expune interesante piese culese din orizontul local, de etnografie (tesaturi, unelte de munca traditionale), de arheologie si istorie, de arta si de stiintele naturii.

Padurea Dobrina, cu arbori seculari, loc de recreere si agrement; popas turistic

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Dranceni - statiune balneoclimatica 

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)