Cazare La Noi       


Palatul Culturii Iasi, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Iasi

Cazare Iasi Pensiuni Iasi Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Ia┼či (321580 locuitori in 2002) a fost capitala a Moldovei in sec. XVI-XIX; important centru industrial, cultural (Universitate, teatru dramatic, opera, filarmonica, ansamblu folcloric, case de cultura).

Ghid cazare Iasi, vile, hoteluri si pensiuni Iasi, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Iasi, harta si trasee in Moldova.

Hoteluri Vile Pensiuni in Iasi

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Iasi, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Iasi

 

 

Poze Iasi:

Cazare Iasi Biserica Domneasca Iasi Biserica Trei Ierarhi Casa Dosoftei Iasi Vile Hoteluri Iasi Pensiuni Iasi

Aici exista numeroase cladiri si monumente de valoare din sec. XV-XX - fragmente din zidurile curtii domnesti, biserici Sf. Nicolae - ctitorie a lui Stefan cel Mare (1492) in stil moldovenesc cu o singura turla, pictura interioara din sec. XVI, in care au fost unsi domnii Moldovei din sec. XVI pana in 1859; manastirea Galata ridicata de Petru Schiopul la 1583; manastirea Golia cu biserica ctitorita de Vasile Lupu in 1653, cu dimensiuni impresionante, decoratie exterioara in stil baroc, sapte turle de dimensiuni diferite, turn de piatra inalt de 30 m (Turnul Goliei), zid de incinta cu 4 turnuri de aparare si manastirea Trei Ierarhi ridicata de Vasile Lupu in 1639 cu pictura interioara din sec. XVII, decoratie exterioara din piatra cioplita, mormintele domnitorilor D. Cantemir si Al.I. Cuza, muzeu de arta medievala; manastirea Cetatuia-ctitorie a lui Duca Voda, Catedrala Mitropolitana ntampinarea Domnului ctitorita la 1839 de Mitropolitul Veniamin Costache, refacuta in 1886 de Carol I, cu pictura interioara realizata de Gh. Tattarascu in 1887, moastele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei; palate din sec. XIX, Teatrul National, Universitatea, Palatul Culturii-edificiu monumental construit la inceputul sec. XX in stil neogotic, Ruinele Curtii Domnesti, multe muzee (Muzeul de istorie al Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Politehnic, Muzeul de Literatura Romana); Bojdeuca lui Ion Creanga, Muzeul Mihai Eminescu din Copou, Muzeul memorial Mihail Sadoveanu, casa memoriala George Toparceanu, casa memoriala Otilia Cazimir, Muzeul memorial Mihail Kogalniceanu etc), instalatiile balneare de la Nicolina cu ape minerale sulfuroase, clorurate, iodurate, hipotermale, bromurate, sodice, bicarbonatate; Observatorul Astronomic, Parcul Copou (1834, cu Teiul lui Eminescu), Gradina Botanica (infiintata in 1856 de naturalistul I.Fatu cu o suprafata de 100 ha, cea mai intinsa din tara), statui de voievozi si oameni de cultura si stiinta; in vecinatate lacul de agrement Ciric.

Alte poze Iasi:

Catedrala Sf Parascheva Iasi Manastirea Golia Iasi Palatul Culturii Iasi Palatul Culturii Iasi Parcul Copou Iasi Teatrul National Iasi Teiul Eminescu Iasi Universitatea din Iasi

Ghid Local IasiDealul Repedea ofera o splendida panorama asupra orasului Iasi, constituie interesanta rezervatie paleontologica (calcare tertiare);

Lacul Ciric - zona de mare atractie turistica ce ofera conditii exelente pentru baie, canotaj, pescuit;

Alte Obiective Turistice Iasi >>

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Manastirea Cetatuia - construita intre anii 1669-1672
Barnova - biserica manastirii Barnova
Aroneanu - biserica din 1594
Hlincea - schit datand din 1590


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)