Cazare La Noi       


Cazare Magureni Pensiuni Magureni Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Din Magureni, DJ 101A ne conduce in satul Măgureni, in mijlocul caruia se pastreaza ruinele Palatului Cantacuzino. Construirea caselor boieresti din acest complex a fost inceputa in 1666 de Draghici Cantacuzino-Magureanu.

Ghid cazare Magureni, vile, hoteluri si pensiuni Magureni, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Prahova, harta si trasee pe Valea Prahovei.

Lucrarile au fost terminate in 1671 de sotia acestuia, Pauna, si fiul lor Parvu. Potrivit istoricilor, Casa Cantacuzinilor din Magureni era o adaptare la tipul palatului senioral bizantin de care se leaga atat prin materialele si procedeele de constructie, cat si prin sistemele de boltire si decoratie. Deasupra unor beciuri boltite se ridica palatul, pe doua niveluri - parter si etaj. Din frumosul edificiu de altadata astazi se vad doar niste ruine; din pacate, zona in care sunt amplasate aceste vestigii a fost treptat "invadata" de locuintele satenilor (va prevenim ca trebuie sa treceti prin curtile lor ca sa ajungeti pana la ruine).

Pauna, sotia spatarului Draghici Cantacuzino-Magureanu, si fiii lor (Parvu, Constantin, Serban, Grigoras) au ctitorit, in 1674, si Biserica cu hramul Sfanta Treime din Magureni. Lacasul de cult pastreaza pictura realizata intre anii 1693-1694 de Parvu Mutu zugravu, pe cheltuiala lui Serban (Banica) Magureanu. Tabloul votiv care se desfasoara pe peretii din pronaos este o ampla compozitie, o adevarata galerie de portrete, infatisandu-i pe cei 60 de membri ai familiei ctitorului. Pe peretii micutei incaperi prin care se poate urca in clopotnita, Parvu Mutu a pictat portretul unui zugrav, un colaborator apropiat al sau, in aceeasi atitudine in care el apare in autoportretele de la Filipestii de Padure si Bordesti. In biserica se pastreaza un iconostas (1694) sculptat in lemn, in stil brancovenesc, cu elemente ornamentale baroce si renascentiste tarzii.

Hoteluri Vile Pensiuni in Magureni

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Magureni, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare

 

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Azuga - punct de atractie pentru turisti si mai ales pentru schiori
Cazare Busteni - "Poarta Bucegilor"
Cazare Predeal - orasul situat la cea mai mare altitudine din Romania
Cazare Poiana Tapului - la 3 km departare de Busteni
Cazare Posada - Castelul Martha Bibescu
Cazare Comarnic - veche asezare pastoreasca
Cazare Breaza - una dintre statiunile climaterice cel mai bine cotate din tara
Cazare Cornu - celebra prin vilele luxoase aparute in ultima vreme
Cazare Campina - marginit de trei rauri Prahova, Doftana, Campinita
Cazare Valea Doftanei - popasuri in Telega, Doftana, Brebu, Paltinu
Floresti - sectorul de campie al Vaii Prahovei
Calinesti - intalnim fostul conac Mavru-Cantacuzino
Magureni - ruinele Palatului Cantacuzino
Filipestii de Padure - case construite aici de aga Matei Cantacuzino
Filipestii de Targ - ruinele Palatului postelnicului Constantin Cantacuzino
Margineni - ruinele Casei Mihai Cantacuzino

Cazare Sinaia

 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)