Cazare La Noi       


Mangalia, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Mangalia

Cazare Mangalia Pensiuni Mangalia Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Mangalia (40037 loc. in 2002) este situat in sudul litoralului romanesc, urme de locuire din neolitic, orasul era cunoscut in antichitate (sec.VI B.C) - Callatis si in epoca medievala - Pangalia.

Ghid cazare Mangalia, vile, hoteluri si pensiuni Mangalia, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Constanta, harta si trasee in Dobrogea.

Din 1953 poarta numele actual; oras port, statiune balneoclimaterica cu sanatoriu balnear, plaja cu o lungime de 500m si o latime de 100 m; Obiective turistice: Zidurile cetatii antice, Moschee Esmaban Sultan in stil maur (1590), Muzeul de arheologie, Colectia de pipe Mercurius, Basilica de tip sirian, Marele Tunel (Mormantul cu Papirus), Portul antic Callatis, Necropola romano-bizantina; anual festival muzical.

Hoteluri Vile Pensiuni in Mangalia

Intalnim o varietate foarte bogata de posibilitati de cazare in Mangalia, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Mangalia

 

 

Poze Mangalia:

Hotel Paradiso Mangalia Lacul Mangalia Cazare Mangalia Pensiuni Mangalia Mangalia Vile Mangalia Hoteluri Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Portul Mangalia Portul Mangalia

Ghid Local MangaliaObiective turistice:
Vestigii arheologice reprezentate de: resturile zidului grecesc si cele ale zidului roman ce formau incinta cetatii, o necropola din sec. IV-II a. Cr. si alta necropola paleocrestina din epoca romana tarzie (sec. IV); "mormantul cu papirus", gasit intr-un tumul, in care s-a descoperit un papirus, considerat unic in Europa - ca vechime (sec. IV a. Cr.), lung de 30 cm si scris cu cerneala bruna cu litere grecesti; tot in tumul s-a gasit un sarcofag, ce continea un schelet de barbat, fasii de panza cu care fusesera infasurate mainile si picioarele, sandale din piele cu talpi de lemn si o coroana de bronz aurit; tezaurul monetar, alcatuit din 7 000 monede ce au apartinut unor cetati vest-pontice si orasului. Callatis; digul genovez, care inainteaza sub apa pana la peste 100 m de la tarm; Muzeul de Arheologie, cu exponate deosebit de interesante: statuia din marmura a zeitei Afrodita (sec. III), diferite statuete din marmura si din lut, capiteluri, un portret de barbat sculptat in marmura, datand din sec. II a. Cr., piatra funerara a lui Apollonios din Callatis, vase funerare, amfore cu inscriptii, vase de sticla, opaite etc. in parcul muzeului sunt expuse sarcofage si capace de sarcofage, coloane si colonete; Bazilica crestina, construita in sec. V-VI, care imita tipul sirian; Geamia Esmahan Sultan, construita in stil maur in1590, este amplasata in cimitirul mahomedan.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Padurea Comorova
Cazare 2 Mai
Limanu
Hagieni


 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)