Cazare La Noi       


Biserica Fortificata Medias, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Medias

Cazare Medias Pensiuni Medias Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Atestat documentar sub numele de "Villa Medies"in 1283, orasul MediaƟ si-a datorat prosperitatea medievala acelorasi colonisti sasi, care au intemeiat in zona si alte localitati (printre care Sibiul).

Ghid cazare Medias, vile, hoteluri si pensiuni Medias, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Sibiu, harta si trasee in Transilvania.

Cetatea a fost refacuta de Matei Corvin, in secolul al XV-lea, cand au fost construite cinci turnuri defensive si trei randuri de ziduri.

Principalele puncte de interes istoric sunt aici turnurile de intrare in cetate, Turnul fierarilor si Turnul Bisericii evanghelice (numit "Turnul Trompetilor", ridicat in 1450, inalt de 70 m, locul in care a fost inchis Vlad Tepes) si, respective, cladirea fostei manastiri franciscane (din secolul al XV-lea), construita in stil gotic, careia i s-au adaugat pe parcurs elemente ale stilului baroc.
Mediasul se afla la 29 km de Sighisoara si 55 km de Sibiu; pe soseaua dintre Sighisoara si Sibiu.

Hoteluri Vile Pensiuni in Medias

Intalnim o varietate foarte bogata de posibilitati de cazare in Medias, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Medias

 

 

Poze Medias:

Cazare Medias Biserica Fortificata Medias Pensiuni Medias Medias Zidul Cetatii Medias Medias Vile Medias Hoteluri Medias

Ghid Local MediasObiective turistice:

Cetatea, edificata in mai multe etape in sec. XIV-XVI, inconjurata atunci de ziduri inalte prevazute cu turnuri de observare si aparare; se mai pastreaza fragmente din zidul de aparare, Turnul Portii Steingasser, Turnul Rotarilor, Turnul Forkesch la intrarea in cetate, Bastionul Cojocarilor, Bastionul Cutitarilor, precum si complexul de cladiri care an constituit nucleul cetatii: Biserica Evanghelica, Primaria veche, Casa Parohiala, Casa Predicatorilor, Casa Stefan Ludwig Roth; Biserica Evanghelica, constructie de mari proportii realizata la sfarsitul sec. XV si inceputul sec. XVI pe locul unei biserici mai vechi, cu picturi de o deosebita valoare, cu peretii balcoanelor acoperiti de covoare orientale din sec. XVII si XVIII. Din cele 6 turnuri initiale ale incintei au mai ramas 4, cel mai monumental fiind Turnul Trompetilor, inalt de 74 m; Manastirea Franciscana, ansamblu alcatuit dintr-o biserica si cladiri anexe, construita in stil gotic in sec. XV, refacuta si transformata in stil baroc in sec. XVIII; Muzeul Municipal, amenajat in cladirea Manastirii Franciscane, expune colectii de arta populara din zona, de stiintele naturii din orizontul regional, precum si documente referitoare la istoria orasului; Casa Schuller, edificiu realizat in sec. XVIin stilul renasterii din Transilvania; Casa Schuster, monument de arhitectura in stil baroc, din sec. XVIII, cu tavane ce pastreaza ornamentatiile de epoca: Scoala Piaristilor, edificiu din sec. XVIII a functionat ca scoala a calugarilor piaristi pana in 1790.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Bazna - statiune balneoclimaterica, cetate saseasca din secolul XV
Darlos - biserica din secolul XV
Brateiu - bazilica gotica secolul XIV
Atel - biserica gotica secolul XIV
Cazare Dumbraveni - castel impresionant prin frumuseste
Cazare Biertan - cetate saseasca
Valea Viilor - edificiu bisericesc secolul XIII
Axente Sever - biserica evanghelica secolul XIV


 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)