Cazare La Noi       


Biserica din Nasaud , Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Nasaud

Cazare Nasaud Pensiuni Nasaud Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Năsăud-oras (10369 locuitori in 2002), atestat documentar in 1264; urme de cultura materiala din neolitic; cea mai importanta localitate din Tara Nasaudului, aici si-a avut sediul Regimentul II graniceresc, este centru agroindustrial si turistic; Obiective turistice: cladirea cazarmii din sec. XVIII in care se afla muzeul cu sectii de istorie, stiinte ale naturii; bustul lui G.Cosbuc; centru de tesaturi, cusaturi, pielarie; punct de plecare in mai multe directii.

Pe malul drept al Somesului se intinde orasul Nasaud, protejat de un sir de dealuri. Aici s-a aflat in secolul al XVIII-lea Districtul Graniceresc Nasaud de la granita Imperiului Habsburgic.

Ghid cazare Nasaud, vile, hoteluri si pensiuni Nasaud, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Bistrita-Nasaud, harta si trasee in Transilvania.

Bineinteles, nu putea lipsi din Nasaud un muzeu dedicat celui care si-a legat numele de aceste locuri - Liviu Rebreanu. Cladirea care adaposteste muzeul a fost atent reconstituita pe locul casei din Prislop (azi, cartier Liviu Rebreanu) a parintilor romancierului.

Hoteluri Vile Pensiuni in Nasaud

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Nasaud, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare

 

Poze Nasaud:

 Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Nasaud Gara Nasaud Parc Nasaud

Ghid Local NasaudDintre cele mai deosebite traditii bistritene semnalam obiceiul Cununii din Maieru, care are loc la secerisul graului, Instrutatul boului, din perioada Rusaliilor. Sarbatoarea Sanzienele, celebrata la solstitiul de vara (24 iunie), pare a fi o ramasita a unui stravechi cult solar; acum se culeg flori din care se impletesc cununite, folosite in practici magice.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Liviu Rebreanu - aici s-a nascut Liviu Rebreanu
Cosbuc - locul nasterii poetului George Cosbuc


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)