Cazare La Noi       


Biserica Domneasca Piatra Neamt, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Piatra Neamt

Cazare Piatra Neamt Pensiuni Piatra Neamt Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Piatra Neamţ (105499 locuitori in 2002) este atestat documentar la 1428 ("Alexandru cel Bun inchina o biserica din Piatra Manastirii Bistrita) si devine asezare principala in regiune odata cu decaderea Cetatii Neamt si a orasului Targu Neamt (sec.XVII). In sec.XVIII-XIX este centru comercial; iar in 1841 Gh. Asachi construieste o fabrica de hartie la Valeni (cartier al orasului); dupa unirea Principatelor s-a numit Piatra Neamt pentru a o deosebi de Piatra Olt;

Ghid cazare Piatra Neamt, vile, hoteluri si pensiuni Piatra Neamt, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Neamt, harta si trasee in Moldova.

Hoteluri Vile Pensiuni in Piatra Neamt

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Piatra Neamt, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri.Cazare
Cazare Piatra Neamt

Poze Piatra Neamt:

Biserica Domneasca Piatra Neamt Muzeul de Arta Neolitica Piatra Neamt Piata Libertatii Piatra Neamt Cazare Piatra Neamt Vile Hoteluri Piatra Neamt Telegondola Piatra Neamt Turnul Lui Stefan Piatra Neamt, pensiuni Piatra Neamt

Ghid Local Piatra NeamtCele mai importante obiective turistice sunt: Curtea domneasca din timpul lui Stefan cel Mare (20.IV. 1491) din care se mai pastreaza o parte din ziduri; Biserica Sf. Ioan (1497/1498) elemente gotice si elemente traditionale bizantine, decoratii cu elemente din piatra, caramida, teracota, clopotnita de la 1499; Muzeul judetean (din 1920) cu obiecte de istorie si arta; Muzeul de stiintele naturii ce arata evolutia geologica si paleogeografica a teritoriului judetean; Casa Calistrat Hogas (intr-o cladire din 1880) care din 1939 a devenit un muzeu memorial; statuile lui Stefan cel Mare; M. Kogalniceanu (de W.Hegel). Exista amenajari pentru turism pe M. Cozia (parc, partii de schi, punct de belvedere).

In oras sunt mai multe hoteluri, pensiuni, magazine de artizanat. Anual sunt organizate diverse manifestari folclorice, stiintifice etc.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Parcul Cozla
Dumbrava Rosie - rezervatie naturala
Cazare Bistrita - Manastirea Bistrita dec XV
Bisericani - manastire dec XVI
Bodesti - vatra neolitica
Piatra Soimului - statiune balneoclimaterica
Roznov - biserica in stil rusesc din 1814

 

 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)