Cazare La Noi       


Biserica Domneasca Pistesti, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Pitesti

Cazare Pitesti Pensiuni Pitesti Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Pite┼čti (168756 locuitori in 2002) este un important centru turistic, o veche asezare (urme din comuna primitiva si ale unei fortificatii geto-dace) ce a fost atestata documentar la 1385.

Ghid cazare Pitesti, vile, hoteluri si pensiuni Pitesti, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Arges, harta si trasee in Muntenia.

A fost targ, resedinta domneasca in secolele XV-XVI, targ mestesugaresc. In cadrul sau exista mai multe obiective reprezentative, monumente istorice, de arhitectura si muzee intre care: Biserica Domneasca (din secolul XVI, refacuta de Matei Basarab si Constantin Serban), Schitul Trivale (sec. XVII), Palatul Culturii (1914, stil neoclasic), muzeele de istorie, stiintele naturii si de arta, Parcul Trivale, lacul Bascov, numeroase edificii moderne.

Hoteluri Vile Pensiuni in Pitesti

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Pitesti, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Pitesti

 

Poze Pitesti:

Biserica Domneasca Pitesti Fantana Arteziana Pitesti Hotel Muntenia Pitesti Muzeul de Arta Pitesti Cazare Pitesti Pensiuni Pitesti Hoteluri Pitesti Vile Pitesti Pitesti Pitesti Primaria Pitesti Universitatea Pitesti

Ghid Local PitestiObiective turistice: Biserica Domneasca, monument de arhitectura construit in 1656, transformat si repictat in 1875-1876, restaurat in 1966-1968. Pridvorul bisericii, considerat o inovatie in arhitectura din Tara Romaneasca, este suprainaltat printr-un foisor asezat pe coloane din caramida, foisor ce avea rolul de clopotnita: Muzeul Judetean - sectii de istorie si stiintele naturii, in care sunt expuse piese ce ilustreaza evolutia societatii argesene din paleolitic pana in prezent, precum si referitoare la ecologie si protectia mediului; Galeria de Arta Naiva, cu valoroase opere de pictura, sculptura si tapiserie realizate de vestiti creatori populari; monumentele memoriale 1907, 1877, Poarta eroilor argeseni, statuia lui Nicolae Balcescu; Parcul Trivale, o batrana padure de stejari in suprafata de 27 ha, cuprinzand o rezervatie de zimbri, un punct zoologic, precum si un schit din sec. XVII, restaurat in 1854-1856 si in 1904.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Golesti - conacul familiei Gaiestilor, Muzeului Viticulturii si Poiniculturii, Biserica Sf. Treime
Topoloveni - centru artizanal
Pauleasca - conac, 1745-1746
Fagetu - manastirea Vierosi
Racovita - castru roman, cula 1797, biserica Sf Nicolae
Tutana - manastire sec XV
Valea Mare-Podgoria - podgoriile Stefanesti, casa memoriqla Liviu Rebreanu
Valea Manastirii - manastirea Valea 1537
Bucsenesti-Lotasi - biserica din sec. XIV
Cotmeana - biserica din sec. XIV Radu I
Bajesti - curtea fortificata
Borlesti - casa din sec. XVII , biserica din 1751
Costesti - muzeu arta populara
Calinesti - biserica din lemn 1720-1740
Rancaciov - manastire din sec. XV

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)