Cazare La Noi       


Cazare Probota Pensiuni Probota Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Probota, localitate rurala, in apropierea manastirii Probota, edificiu impunator inaltat de Petru Rares in 1530 langa o alta veche manastire din care se mai vad numai ruinele. Din ansamblul manastiresc initial, se pastreaza biserica si casa domneasca. Biserica, cu ferestre gotice taiate m piatra, este inconjurata de ziduri groase ea de cetate, inaltate la 1550, iar incinta, de forma patratica, este flancata pe latura estica de trei turnuri legate intre ele printr-un drum de straja. O parte din pictura originara a fost deteriorata sau repictata, pastrandu-se numai in pronaos si in pridvor (stalucita scena cu Judecata de Apoi).

Tabloul de la intrare, rezugravit, infatiseaza pe Petru Rares cu sotia si cu cei trei copii. in gropnita de dupa pronaos se afla mormantul lui Petru Rares, al Doamnei Elena si ale altor membri de familie, precum si piatra de mormant a doamnei Oltea, mama lui Stefan cel Mare. Casa domneasca are trei incaperi la parter si trei la etaj. Un turn-clopotnita, ce a servit ca punct de straja, se ridica deasupra salii mari de la etaj, in incaperile lui amenajandu-se un mic muzeu ce prezinta icoane, mobilier, carti vechi, monede etc.

Ghid cazare Probota, vile, hoteluri si pensiuni Probota, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Suceava, harta si trasee in Moldova.

Hoteluri Vile Pensiuni in Probota

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Probota, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Baia - capitala a Moldovei in sec XV
Cazare Rasca - biserica cu 8 chilii 1530 - Petru Rares
Cazare Malini - locul de nastere al lui Nicolae Labis
Dolhestii Mari - biserica sec XV din piatra
Probota - Manastirea Probota, construita de Petru Rares in 1530 

 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)