Cazare La Noi       


Expozitia de Locomotive Resita, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Resita

Cazare Resita Pensiuni Resita Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Reşiţa (municipiu, resed. jud. Caras-Severin). 96 800 loc; situat pe Valea Barzavei, la poalele vestice ale Muntilor Semenic, intr-un cadru natural pitoresc; 240-250 m alt.

Ghid cazare Resita, vile, hoteluri si pensiuni Resita, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Caras-Severin, harta si trasee in Banat-Crisana.

Numeroasele vestigii arheologice dovedesc originea neolitica a asezarii, existenta fara intrerupere in toate epocile istorice. In sec. X, Tinutul Resita facea parte din voievodatul lui Glad. Pe baza resurselor naturale din zona inconjuratoare, aici se construiesc, in perioada 1769-1771, primele furnale, iar in 1872 incepe productia de locomotive, in acest timp, stapanirea habsburgica aduce la Resita colonisti germani, cehi, polonezi. Anul 1873 marcheaza si inaugurarea liniei ferate Resita-Ocna de Fier.

Transformat radical urbanistic in perioada postbelica, orasul este astazi unul din centrele de baza ale metalurgiei romanesti si unul din cele mai importante centre ale industriei constructiilor de masini din Romania.

Atractii: Muzeul judetean, Muzeul locomotivelor resitene, monumente si puncte de belvedere situate pe culmile limitrofe. Principalele puncte de agrement unde se realizeaza excursii la sfarsit de saptamana pentru multi din locuitorii Resitei sunt amenajarile de pe versantii limitrofi dar si din lungul lacurilor Secu, Valiug, Gozna, statiunea climaterica Crivaia si lacul Trei Ape (aici se practica si canotajul).

Hoteluri Vile Pensiuni in Resita

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Resita, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Resita

 

Poze Resita:

Resita Centru Resita Expozitia de Locomotive Resita Expozitia de Locomotive Fantana Arteziana Resita Funicularul Resita Cazare Resita Pensiuni Resita Hoteluri Resita Vile

Ghid Local ResitaObiective turistice: Muzeul de Istorie expune bogate colectii de arheologie, documente referitoare la istoria orasului si la dezvoltarea industriei metalurgice, precum si interesante piese de etnografie (port popular traditional, ceramica, tesaturi cu specific local): Expozitia de locomotive prezinta diferite tipuri de locomotive produse aici in decurs de peste 120 de ani; in oras se organizeaza doua manifestari folclorice de importanta regionala: "Alaiul primaverii" si "Cantecul Barzavei".

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Secu - statiune turistica, Lacul Secu
Cazare Valiug - pozitie pitoreasca, lacurile Valiug si Gozna
Cazare Crivaia - statiune turistica Lacul Valiug
Cazare Semenic - 1 410 m alt, Muntii Semenic
Cazare Trei Ape - statiune Lacul Trei Ape
Cazare Garana - centru etnografic
Pestera Comarnic - rezervatie speologica
Pestera Popovat - 1 120 m
Cheile Carasului - Valea Carasului, peisaje pitoresti
Carasova - ruinele unei cetati 1266 - Cetatea Turcului
Cazare Bocsa - mina romana exploatare a aurului
Ocna de Fier - colectie de minerale
Dognecea - manastirea Prislop
Ramna - mine romane de exploatare
Valeapai - palatul Atanasievici secolul XIII
Binis - ceramica nesmaltuita
Berzovia - mentionate in cronica razboiului daco-roman
Ezeris - rezervatie paleontologica

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)