Cazare La Noi       


Cazare Roman Pensiuni Roman Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Roman, (municipiu, jud. Neamt), 80 200 loc; situat pe Valea Siretului, la confluenta raului Moldova.

Atestat documentar in 1392 ca oras (asezarea existand cu mult timp inainte), devine sediul unei episcopii in sec. XV, este mentionat ca targ bine populat in 1562, iar in 1600 figureaza printre asezarile importante ale Moldovei.

Ghid cazare Roman, vile, hoteluri si pensiuni Roman, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Neamt, harta si trasee in Moldova.

Hoteluri Vile Pensiuni in Roman

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Roman, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Roman

 

Ghid local RomanObiective turistice: Ruinele cetatilor,ansamblu de mare atractie, format din doua cetati: una ridicata in 1391-1394, cu valuri de pamant si cu palisade, alta mai noua, facuta de Stefan cel Mare in etape intre 1466 si 1483; Complexul Episcopal,alcatuit dintr-o biserica inaltata pe locul alteia mai vechi in 1542-1550 si suita de constructii ce reprezinta marginile complexului. Biserica mai pastreaza picturi murale din sec.XVI iar  una din cladirile marginale functioneaza ca biblioteca; Biserica Alba,ctitorie de la inceputul sec. XVII, apare ca un edificiu masiv, avand un turn-clopotnita separat; Casa vornicului Done, cladire specific boiereasca, cu doua beciuri, ridicata la 1808; Muzeul de Istorie;  Muzeul de Stiintele Naturii;  Monumentul comemorativ Miron Costin, renumit cronicar moldovean.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Mircesti - muzeul memorial Vasile Alecsandri, hanul Ancutei


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)