Cazare La Noi       


Rosia Montana

Cazare Rosia Montana Vile si Pensiuni Rosia Montana, Ghid turistic

Roşia Montană, stravechi centru minier aurifer (cu o vechime de peste 2 500 ani), numit de romani Alburnus Major, situat pe un parau cu apa rosie (datorita oxizilor de fier), unde au fost descoperite mai multe "table cerate" ce contin interesante informatii privind exploatarile miniere din zona si viata localnicilor.

Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Alba, ghid cazare Rosia Montana, vile, hoteluri si pensiuni Rosia Montana, harta si trasee in Transilvania.

In localitate a fost amenajata o colectie muzeala ce cuprinde vestigii romane si medievale, steampuri de macinat minereu aurifer, diverse alte instalatii miniere vechi, precum si, in scopuri de atractie turistica, un fragment de galerie de mina, in lungime de 400 m, datand de pe vremea romanilor si care urmeaza un traseu sinuos de-a lungul unui fost filon aurifer.

De asemenea, atractie prezinta lacurile artificiale (tauri) create pentru furnizarea apei necesare steampurilor, ca si blocul enorm de andezit cunoscut sub denumirea de "Stanca despicata";

Hoteluri Vile Pensiuni Rosia Montana

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Rosia Montana, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare

 

Poze Rosia Montana:

Cazare Rosia Montana Pensiuni Rosia Montana Vile Rosia Montana Rosia Montana

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Abrud

Cazare Rosia Montana - centru aurifer, o colectie muzeala, lacurile artificiale
Cazare Bucium - punct de plecare spre Detunata Goala si Detunata Flocoasa Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)