Cazare La Noi       


Cladire Baroca Satu Mare, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Satu Mare

Cazare Satu Mare Pensiuni Satu Mare Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Satu Mare (115630 locuitori in 2002), situat pe Somes, este cel mai insemnat centru turistic din Campia Somesului; atestat documentar ca oras in sec. XIV; in prezent cea mai importanta localitate economica, culturala si administrativa din regiune.

Obiective turistice: biserici din sec. XVIII-XIX, (Catedrala romano-catolica in stil neoclasic; Biserica cu lanturi in stil baroc; Biserica greco-catolica; biserica cu lanturi; biserica greco-catolica Sf. Nicolae; Catedrala ortodoxa); mari edificii in stiluri caracteristice din sec. XIX si XX (teatrul in stil neoclasic, hotel Dacia, casa V.Lucaciu); muzeu (arheologie, istorie, arta populara); numeroase statui si busturi, parcul dendrologic, monumentul ostasului roman, strand termal; 4 hoteluri mari si 15 unitati de alimentatie publica insemnate.

Ghid cazare Satu Mare, vile, hoteluri si pensiuni Satu Mare, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Satu Mare, harta si trasee in Tara Oasului.

Hoteluri Vile Pensiuni in Satu Mare

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Satu Mare, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Satu Mare

 

 

Poze Satu Mare:

Aeroportul Satu Mare Catedrala Romano-catolica Satu Mare Cladire Baroca Satu Mare Fantanele Satu Mare Gradina Romana Satu Mare Gradina Romana Satu Mare Hotel Dacia Satu Mare Palatul Administrativ Satu Mare Posta Satu Mare, Vile Satu Mare Bust Corneliu Coposu, Hoteluri Satu Mare Cazare Satu Mare Turnul Pompierilor Satu Mare, Vile Satu Mare

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Paulesti - casa din sec  XVIII

Asezare straveche, al carei nume deriva din latinescul „fossatum" (adica sat inconjurat de sant), transformat mai tarziu in Satmar (inseninand „sat mare"), este mentionata documentar ca cetate in 1213 si ca civitas in 1331. In sec. XIV, Satu Mare avea dreptul de a bate moneda, iar in sec. XVI devine oras intarit, construindu-si o puternica cetate de piatra, in sec. XVIl-XVIII se remarca prin functia de targ regional si ca localitate militar-strategica, iar in sec. XIX este considerat un important centru comercial in aceasta parte a tarii.

Ghid Local Satu MarePrincipale obiective turistice: Muzeul Judetean, amenajat intr-o cladiredire ce dateaza din 1797 si declarata monument de arhitectura, prezinta numeroase si valoroase exponate de arheologie, istorie si etnografie, de arta (pictura si sculptura), de arta populara (mobilier taranesc, unelte de munca); Biserica Reformata, edificiu in stil baroc in perioada 1788-1106, restaurata dupa cel de al doilea razboi mondial; Catedrala Romano-catolica, inaltata in 1786-1789, ca o nava ce are la mijloc o monumentala, iar fatada principala, precedata de 6 coloane corintice a fost inzestrata in 1837 cu doua turnuri; Hotelul Dacia, cladire declarata monument de arhitectura, prezinta pe fatada stema orasului in mai multe variante; in oras mai exista alte monumente si statui.
Regiunea inconjuratoare: Complexul agrement Somesul, amplasat pe malul Somesului; Paulesli, casa din sec  XVIII in care s-a amenajat un muzeu ce expune un interesant inventar gospodaresc taranesc.

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)