Cazare La Noi       


Sebes, Centru, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Sebes

Cazare Sebes Pensiuni Sebes Vile si Hoteluri, Ghid turistic

SebeĊŸ (municipiu, 27680 locuitori in 2002; atestat documentar in sec. XIII; Atractii turistice: Palatul Zapolya din sec. XVI in care se afla muzeul, vestigii din cetatea din sec. XIV-XV, biserica evanghelica din sec. XVIII-XIX); in vecinatate la Lancram statuia lui Lucian Blaga iar in vestul dealurilor rezervatia geomorfologica Rapa Rosie; pe valea Sebesului se urca in munti trecand pe langa lacurile Petresti, Tau, Oasa, manastirea Oasa, sectoare de defilee si bazinete depresionare cu vile si cabane.

Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Alba, ghid cazare Sebes, vile, hoteluri si pensiuni Sebes, harta si trasee in Transilvania.

Hoteluri Vile Pensiuni Sebes

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Sebes (vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri).Cazare
Cazare Sebes

 

 

Poze Sebes:

Biserica Evanghelica Sebes Biserica Evanghelica Sebes Sebes, Centru, cazare Pensiuni Sebes Vile Sebes Hoteluri Sebes

Ghid Local SebesPrincipalele obiective turistice: Cetatea, construita in sec. XIV si refacuta in sec. XVI, de forma dreptunghiulara, cu ziduri groase de peste 2 m, avand cate o poarta pe fiecare latura si turnuri la colturi ridicate de diferite bresle (turnurile cizmarilor si croitorilor se mai pastreaza, cel ortogonal si cel semicircular fiind ruinate); Turnul Croitorilor se mai numeste si Turnul Studentului, pentru ca in el, in timpul unui atac turcesc, s-au inchis si au incercat sa reziste asediului mai multi locuitori ai orasului, printre care si un elev caruia i se spunea "studentul". Dupa 20 de ani de captivitate, "studentul" a reusit sa evadeze si ajungand in Germania a scris o carte, semnata "Anonimul din Sebes", intitulata Despre religia, moravurile si netrebniciile turcilor, aparuta in 1481 (bu-curandu-se de mult succes, cartea a fost tiparita in 25 de editii); Biserica Evanghelica, conceputa initial (inainte de 1241) ca biserica romanica cu trei nave si o clopotnita, este continuata prin includerea de elemente ale stilului gotic timpuriu, intre care se remarca altarul poliptic, bogat decorat cu picturi si sculpturi realizate in perioada 1518-1526; renovata in stilul Renasterii, este repictata in 1752 si restaurata in 1960-1964; Capela Sf. lacob, aflata langa Biserica Evanghelica, a fost ridicata in sec XIV in stil gotic, in ea mai pastrandu-se cateva fragmente din fresca originara; Casa Zapolia, fosta resedinta a principilor Transilvaniei si a Dietei, construita in sec. XV si extinsa in sec. XVI, gazduieste in prezent muzeul local, care expune piese valoroase si interesante de istorie, arta populara romaneasca si saseasca, de etnografie africana (daruite de un calator sebesean), de stiinte naturale etc.

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Rapa Rosie - rezervatie geologica
Lancram - muzeul memorial Lucian Blaga
Vintu de Jos - castel sec XVI
Calnic - cetate saseasca secolul XVIII
Garbova - bazilica romanica secolul sec. XIII, castel
Capalna - cetate dacica
Sasciori - cetate saseasca seolul XII
Cazare Miercurea Sibiului - statiune balneoclimatica
Cazare Cugir - vestigii arheologice dacice; atestat 1200

 

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)