Cazare La Noi       


Sfantu Gheorghe Centru, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Sfantu

Cazare Sfantu Gheorghe (jud. Covasna) Pensiuni Sfantu Gheorghe - Covasna Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Sfântu Gheorghe (61512 locuitori in 2002) este cel mai insemnat centru turistic din compartimentul central al Depresiunii Brasov.

Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Covasna, ghid cazare Sfantu Gheorghe, vile, hoteluri si pensiuni Sfantu Gheorghe, harta si trasee in Transilvania.

Asezare preistorica, cu urme bogate din epoca daco-romana si primul mileniu, este atestat documentar la 1332 (Sancto Giorgio), iar de la 1461 ca oras; este in centrul evenimentelor istorice de la 1514, 1848, 1944. In oras se afla: biserica reformata din sec. XIV cu elemente gotice, cladiri din sec. XIX (cele care adapostesc biblioteca judeteana-1832; muzeul-1879), teatrul, lacul, parcuri, monumente legate de diferite evenimente istorice, intre care ansamblul sculptural Mihai Viteazu, Monumentul ostasului roman, Obeliscul luptatorilor de la 1848/1849, hoteluri si pensiuni.

in prezent, Sfantu Gheorghe este un remarcabil centru social-economic si politico-administrativ.

Hoteluri Vile Pensiuni Sfantu Gheorghe

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Sfantu Gheorghe (vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri).Cazare
Cazare Sfantu Gheorghe

 

Poze Sfantu Gheorghe:

Biserica Fortificata Sfantu Gheorghe Biserica Fortificata Sfantu Gheorghe Centru, Sfantu Gheorghe Muzeul Secuiesc Sfantu Gheorghe Muzeul Secuiesc Sfantu Gheorghe Cazare Pensiuni Vile Hoteluri Sfantu Gheorghe

Ghid Local Sgantu GheorgheObiective turistice: Muzeul Judetean, dispunand de o cladire proprie inaltata in 1913, a fost infiintat in 1879 si este considerat cel mai de seama muzeu din tara noastra ce prezinta istoria populatiei secuiesti. Sunt expuse piese de valoare deosebita, intre care se remarca ceramica neolitica de tip "cultura Ariusd", ves tigii ale unor cetati dacice si castre romane, obiecte de uz casnic, unelte gospodaresti, tesaturi si costume specifice zonei: Casa cu arcade, monument de arhitectura edificat in 1830, se remarca prin prezenta unui portic cu arcade ce se sprijina pe coloane patrate; Biserica fortificata,construita in sec. XVI, cu o formade nava dreptunghiulara, este inconjurata de un zid cu metereze, deasupra caruia se inalta un turn clopotnita folosit in trecut ca turn de aparare. Monumentul lui Mihai Viteazul si Monumentul Ostasului Roman, ca si Parcul Tineretutui constituie obiective de reala atractie.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Baile Sugas - statiune balneoclimaterica
Arcus- cetate secolul XVII
Bodoc - statiune balneoclimatica, biserica fortificata
Reci - rezervatia Mestecanisul de Ia Reci
Valcele - statiune balneoclimatica

 

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)