Cazare La Noi       


Baia Baciului Slanic Prahova, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni SlanicCazare Slanic Prahova Pensiuni Slanic Prahova Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Slănic (atestat documentar la 1566) este statiune balneoclimaterica in care se afla Muntele de sare (rezervatie naturala), complexuri de lacuri cu apa sarata (Baia Verde, Baia Baciului), Salina veche folosita pentru cura balneara, dar si pentru concursuri sportive de aeromodelism, Muzeul sarii, cladiri vechi, cariera de travertin)

Ghid cazare Slanic Prahova, vile, hoteluri si pensiuni Slanic Prahova, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Bihor, harta si trasee in Banat-Crisana.

Hoteluri Vile Pensiuni in Slanic Prahova

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Slanic Prahova, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Slanic Prahova

 

Poze Slanic Prahova:

Baia Baciului Slanic Prahova, Pensiuni vile hoteluri Slanic Muzeul Sarii Slanic Prahova Salina Slanic Prahova Salina Slanic Prahova Salina Slanic Prahova Cazare Slanic Prahova

Straveche asezare de mosneni, devenita in 1691 important centru de exploatare a sarii, Slanicul este astazi o renumita si mult solicitata statiune balneoclimatica dar si un vestit centru de exploatare a sarii.

Ghid Local Slanic PrahovaIn multe din vechile mine parasite dupa o perioada de exploatare s-au prabusit tavanele, formandu-se bazinete mai mari sau mai mici in care s-au instalat ape ce au dat nastere la lacuri. Fiind amplasate in structuri saline, aceste lacuri au devenit puternic sarate, ceea ce le-a conferit efecte curative de mare eficienta Un astfel de lac, cu forma circulara, in suprafata de 425 m2, format in anul 1914, se numeste Lacul Miresei (despre care o legenda spune ca o mireasa, parasita de mire in ziua nuntii, s-ar fi aruncat in lac, inecandu-se) si a fost amenajat pentru tratament. Alte doua lacuri din apropiere au toi amenajate si dotate in aceleasi scopuri terapeutice. Statiunea Slanic beneficiaza de un climat cu veri placute si ierni blande. Apa minerala a la curilor de aici, clorurosodica foarte concentrata, cea clorurosodica, sulf a tica si calcica a izvoarelor, ca si namolul sapropelic, sunt indicate in trata mentul afectiunilor aparatului loco motor, sistemului nervos periferii ginecologice si reumatismale. In doua mari spatii ale salinei principale, unde s-au incheiat exploatarile, au fost amenajate sali de tratament, cu microclimat subteran de salina, de mari eficienta in tratarea afectiunilor respiratorii.

Obiective turistice: Mina de Sare, in exploatare, situata in oras, cu salile sale enorme, albe stralucitoare, unde sarea se exploateaza sub forma de balcoane uriase dispari in trepte; Casa Camarasiei, sediul administratiei salinei in secolul trecut, in care este amenajata o bogata colectie de arta plastica moderna; Muzeul Sarii, o expozitie de mare interes si organizata langa salina. In salina s-a amenajat Sala Genezei, unde aufost sculptate in sare busturile regilor Burebista si Decebal, al imparatului Traian, precum si scenede lupta de la inceputurile istoriei poporului roman, bustul celui mai mare poet roman - Mihai Eminescu - si  statuia lui Mihai Viteazul; Muntele de Sare, monument al naturii ce separa doua lacuri, care, prin dezgolirea sa, lasa sa se vada modul de depunere in straturi a sarii si plierea acestor straturi in urma unor miscari ale scoartei terestre; Grota Miresei, cavitate in inima muntelui de sare, cu vestitul Lac al Miresei.

 

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)