Cazare La Noi       


Slobozia, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni SloboziaCazare Slobozia Pensiuni Slobozia Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Slobozia - municipiu (79171 loc. in 2002) este centrul Baraganului, la intersectia a multor drumuri ce-1 pun in legatura cu Dunarea, Constanta, Bucuresti si orasele de la contactul campiei cu dealurile, situatie care ii confera un rol distinct in activitatile turistice de tranzit.

Ghid cazare Slobozia, vile, hoteluri si pensiuni Slobozia, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Ialomita, harta si trasee in Muntenia.

Desi sunt dovezi ale unei locuiri stravechi, atestarea documentara s-a realizat de abia la 1614. Pentru turism sunt insemnate: Biserica manastirii de la 1618 ce are si un muzeu specific, mai multe monumente; in vecinatate se afla statiunea Amara.

Hoteluri Vile Pensiuni in Slobozia

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Slobozia, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Slobozia

 

Poze Slobozia:

Cazare Slobozia Pensiuni Slobozia Biserica Sf Nicolae Slobozia Camp cu Maci Slobozia Catedrala Slobozia Vile Hoteluri Slobozia

Vestigii arheologice descoperite in vatra orasului atesta existenta aici a unei asezari neolitice, peste care s-au suprapus alte asezari mentionate in timpul lui Mihai Viteazul, cu numele de Vaideei, in 1614 cu numele de Slobozia lui Ianache, iar dupa 1634 localitatea trece in stapanirea manastirii de aici. Secolele trecute o plaseaza ca targ regional agricol. in prezent este un principal centru social-economic, cu rol de convergenta regionala, precum si centru industrial de importanta nationala (productie de ferite, ingrasaminte azotoase, materiale de constructii, produse alimentare).

Ghid Local SloboziaObiective turistice: Manastirea Slobozia, cu biserica Sf. Voievozi, ctitorie de la inceputul sec. XVII, intarita cu un puternic zid de incinta in 1633-1634, refacuta partial in 1842-1848; Muzeul Judetean, cu valoroase colectii de etnografie si arta populara ce ilustreaza ocupatiile si mestesugurile din zona Campiei Baraganului (scoarte, stergare, covoare, stalpi de poarta etc); Muzeul de Istorie Agrara, care expune in aer liber materiale specifice activitatilor agricole ale populatiei rurale romanesti de-a lungul veacurilor; doua monumente ridicate in cinstea eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale.


 

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Strachina - lac, plaja, pescuit

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)