Cazare La Noi       


Lacul Ursu Sovata, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Sovata

Cazare Sovata Pensiuni Sovata Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Sovata se afla la confluenta paraului omonim cu Tarnava Mica; este oras (11568 locuitori in 2002) care functioneaza ca statiune balneoclimaterica din 1850 utilizata in tratarea diferitelor afectiuni; aici sunt lacurile Ursu, Alunis, Verse, Negru, Rosu, Mierlei, Serpilor cu ape clorurate si sodice, in unele lacuri se produce fenomenul de heliotermie; rezervatia naturala forestiera cu stejari seculari; vanatoare sportiva; baza de cazare, alimentatie si tratament.

Ghid cazare Sovata, vile, hoteluri si pensiuni Sovata, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Mures, harta si trasee in Transilvania.

Hoteluri Vile Pensiuni in Sovata

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Sovata, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Sovata

 

Poze Sovata:

Biserica Ortodoxa Sovata Lacul Ursu Sovata Lacul Ursu Sovata Lacul Ursu Sovata Lacul Ursu Sovata Cazare Sovata Vile Sovata Hoteluri Sovata Pensiuni Sovata Sovata

Ghid Local SovataLacul Ursu este format intr-o depresiune de tasare pe masivul de sare de la Sovata intre anii 1870-1880; are o suprafata de peste 40.000 m2, o adancimea maxima de 18 m si o caracteristica importanta -heliotermia (temperatura apei creste de la 0 m la l,5m dar si variaza de la un sezon la altul in stratul de apa, (uneori ajunge la circa 33°C) pentru a se mentine constant la 21-25°C la adancimi mai mari. Datorita utilizarii exagerate a apei lacului si aportului mare de apa dulce adusa de paraiele Toplita si Auriu, in ultimul timp se observa reducerea calitatilor balneoterapeutice si a fenomenului de heliotermie. Tot in statiunea Sovata se mai gasesc lacurile Alunis, Verde, Rosu - primele doua cu namoluri sapropelice care prezinta de asemenea fenomenul de heliotermie.

In apropiere de Turda se gasesc 31 de lacuri (Ocnei, Dulce, Rotund, Durgau, Sulfuros etc.) dezvoltate prin fenomene similare cu cele de la Sovata.

 

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Praid - statiune balneara
Cazare Corund - statiune balneoclimatica
Trei Sate - biserica fortificata 1798, conac feudal
Trocuta - pastravarie

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)