Cazare La Noi       


Schitul Lepsa, in apropiere de Soveja, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Soveja

Cazare Soveja Pensiuni Soveja Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Statiunea balneoclimaterica de la Soveja (monumentul lui Simion Mehedinti, mausoleul de la 1918);

Ghid cazare Soveja, vile, hoteluri si pensiuni Soveja, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Vrancea, harta si trasee in Moldova.

Hoteluri Vile Pensiuni in Soveja

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Soveja, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Soveja

 

Poze Soveja:

Manastirea Soveja, Cazare Soveja Mausoleul Eroilor Soveja Mausoleul Eroilor Soveja Mina Trotus Soveja Schitul Lepsa, in apropiere de Soveja, cazare vile pensiuni Soveja

Soveja (comuna cu resed. in satul Dragosloveni, jud. Vrancea; statiune balneoclimatica locala), situata pe cursul superior al Susitei, in zona pitoreasca a contactului dintre Muntii Vrancei si Subcarpatii de la Curbura; 650 m alt.

Loc de vama in trecut pentru marfurile venite de peste munti si vestit targ al oierilor barsani in sec. XVI-XVIII. Sovcja se remarca prin pozitia sa de un pitoresc deosebit, prin rolul sau de convergenta sociala si culturala, ca si prin calitatea sa de statiune balneoclimatica si centru turistic.

Ghid Local SovejaPrincipalele obiective turistice: Manastirea Soveja, numita si Dobromira, zidita pe locul unui schit de catre domnitorul Munteniei Matei Basarab in 1645 (in urma incheierii pacii intre Matei Basarab si Vasile Lupu, fiecare domn a ridicat cate o biserica in tara celuilalt: Vasile Lupu la Targoviste, Matei Basarab la Soveja); la aceasta manastire, Alecu Russo, care a fost exilat aici, a cules de la localnici "rasunatoarea" balada Miorita, pe care a transmis-o lui Vasile Alecsandri si pe care o considera "cea mai frumoasa epopee pastoreasca din lume"; Casa Simion Mehedinti, amenajata ca muzeu, in care s-a nascut marele geograf, creatorul geografiei moderne romanesti; Mausoleul Eroilor, construit din piatra, este inchinat memoriei ostasilor cazuti in luptele ce s-au dat in zona in timpul primului razboi mondial, adapostind osemintele a 16 000 de ostasi. Ca statiune, Soveja ofera un climat tonifiant si apa minerala a catorva izvoare, clorurosodica, bicarbonatata, calcica, indicata in afectiuni ale aparatului locomotor si ginecologice.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Campuri - expozitia memoriala Ion Roata
Vizantea - statiune balneoclimatica, manastire sec. XVI
Marasti - mausoleu din piatra
Cazare Lepsa - statiune populara, pastravarie, rezervatie naturala, schit, cascada

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)