Cazare La Noi       


Cetatea Neamt, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Targu NeamtCazare Targu Neamt Pensiuni Targu-Neamt Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Asezata aproape de varful cel mai inalt al Culmii Plesului, Cetatea Neamţ strajuia valea Moldovei si a Siretului, ca si drumul care trecea peste munte in Transilvania, de la Targu Neamt spre Pipirig, peste Petru Voda. prin Poiana Largului spre pasul Tulghesului. Fiind una din cele mai bine intarite cetati de care a dispus statul medieval moldovenesc, Cetatea Neamt a fost prezenta in evenimentele de prima importanta pe care le-a cunoscut aceasta parte de tara.

Ghid cazare Targu-Neamt, vile, hoteluri si pensiuni Targu-Neamt, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Neamt, harta si trasee in Moldova.

Targu Neamt (oras, jud. Neamt), 22 500 loc; situat pe valea paraului Ozana, in Depresiunea Neamt, la poalele Dealurilor Subcarpatice; 370 m alt.

Hoteluri Vile Pensiuni in Targu-Neamt

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Targu-Neamt, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Targu Neamt

 

Poze Targu Neamt:

Cetatea Neamt, Cazare Targu Neamt Cetatea Neamt, Pensiuni Targu Neamt Cetatea Neamt, Hoteluri Targu Neamt Vile Manastirea Agapia Manastirea Varatec

Localitatea Targu Neamt, in a carei vatra s-au gasit urme de locuire din toate epocile - incepand cu neoliticul - s-a dezvoltat in stransa legatura cu Cetatea Neamt (mentionata documentar in 1395), fiind atestata ca targ de bovine in 1408. infloritor in vremea lui Stefan cel Mare, cand era principalul centru de schimb din a-ceasta parte a Moldovei, Targu Neamt incepe sa decada si devine un modest oras in secolele urmatoare. in prezent se inscrie printre centrele economice si social-culturale insemnate din a-ceasta parte a tarii si un foarte atractiv centru turistic.

Ghid Local Targu NeamtObiective turistice: Cetatea Neamt, construita pe o inaltime cu pante abrupte ce domina valea raului Neamt si faciliteaza supravegherea pasului Tulghes si a drumului spre Suceava, se datoreaza domnitorului Petru Musat, care a ridicat aici un castel cu forma patratica, inconjurandu-l cu un zid gros de 3 m, din piatra, si cu un sant adanc. Stefan cel Mare adauga edificiului un al doilea rand de ziduri pe partea nordica (singura expusa atacurilor din afara), pe care le doteaza cu 4 bastioane semicirculare adaptate tragerilor de artilerie, inalta zidurile vechi la 20 m, sapa un sant in partea de nord, peste care construieste un pod lung sustinut dc 9 picioare din piatra, inalte de 8 m, extinde vechea cetate prin construirea de noi incaperi. Cetatea devine, astfel, de necucerit, rezista atacurilor si a-sediilor turcilor si polonezilor. Se ruineaza apoi treptat, dar este restaurata in perioada 1963-1970. Astazi, vestita cetate din vremea lui Stefan cel Mare impresioneaza pe orice vizitator prin zidurile sale masive, groase de 3-4 m, si prin crenelurile ce ating 25 m inaltime; Muzeul de Istorie, in care sunt expuse monede, arme, sigilii, ceramica, obiecte de podoaba, inscriptii si documente vechi etc; Muzeul memorial Ion Creanga, amenajat in cladirea situata in fostul sat Humulesti, azi inglobat orasului, in care a locuit marele nostru scriitor, Casa Veronicai Micle, in care s-a nascut si a copilarit poeta.

 

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Vanatori-Neamt - asezare de razesi, muzeu memorial Mihail Sadoveanu
Cazare Oglinzi - statiune balneoclimatica
Grumazesti - arhitectura populara, parc dendrologic
Cracaoani - Manastirea Horaita
Cazare Manastirea Neamt - 1497 Stefan cel Mare
Cazare Secu - 1602
Cazare Sihastria - la 3 km de Secu
Cazare Agapia - Manastirii Agapia, 1642-1644
Cazare Varatec - Manastirea Varatec 1795
Cazare Baltatesti - statiune balneoclimatica

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)