Cazare La Noi       


Turda Panorama, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni TurdaCazare Turda Pensiuni Turda Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Turda (municipiu, 55770 locuitori in 2002; asezare dacica; castru si oras in Dacia Porollisensis; municipium si colonia sub romani; din vechea asezare Potaissa au ramas urmele castrului roman.

Ghid cazare Turda, vile, hoteluri si pensiuni Turda, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Cluj, harta si trasee in Transilvania.

Obiective turistice: biserica romano-catolica in stil gotic din sec. XV-XVI; biserica reformata in stil gotic din sec. XV; biserica reformata din sec. XVI; Palatul voievodal din sec. XV-XVI cu elemente gotice si renascentiste; pe platoul Turzii o troita si monumentul ec aminteste de locul in care a fost ucis Mihai Viteazul; catedrala ortodoxa (sec. XIX); muzeu; case vechi din sec. XIX; muzeul cu sectii de etnografie si istorie; statiune balneoclimaterica sezoniera cu lacuri sarate; ocna de sare; punct de plecare spre Cheile Turzii si Valea Ariesului). Din Turda pornesc drumuri spre Cluj Napoca (peste Dealul Feleacului), pe Aries in munte, spre Aiud in culoarul Muresului.

Hoteluri Vile Pensiuni in Turda

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Turda, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Turda

 

Poze Turda:

Castrul Roman Turda Cazare Cheile Turzii Cheile Turzii Hotelul Printul Vanator Turda Salina Turda Salina Turda Salina Turda Salina Turda Teatrul Municipal Turda Cazare Turda Pensiuni Turda Vile Turda Hoteluri Turda Panorama Turda

Formata pe vatra asezarii dacice Potaissa, pe care romanii au ridicat-o la rangul de municipium in jurul anului 200, numind-o tot Potaissa, localitatea este atestata documentar in 1075, sub numele de Castrum Turda, cand sunt mentionate si salinele de aici (exploatate inca de pe vremea romanilor), apoi apare ca oras in 1297, sub numele de "civitas Tordensis". in sec. XVI, Turda era considerata printre cele mai bogate orase din tara, baza sa economica fiind reprezentata de exploatarea sarii. Atacata, pradata si incendiata de turci si tatari, localitatea a avut mult de suferit, dar s-a refacut si a continuat sa se dezvolte.

Ghid Local TurdaObiective turistice: Muzeul de Istorie, cu colectii de arheologie si istorie care infatiseaza aspecte variate din orizontul local (topoare, aparatori de brat, unelte casnice si monede dacice, inventarul unui cimitir celtic, altare de jertfa, pietre funerare, documente vechi si harti etc). Muzeul este organizat in cladirea fostului palat voievodal, construit in stil gotic in sec. XV, caruia i s-au facut adaugiri in stilul Renasterii; Biserica Romano-catolica, edificiu inaltat in anii 1498-1504, in stil gotic, fara turn, cu interiorul reamenajat in stil baroc; i s-au mai adaugat ulterior fortifi-catia-incinta si turnurile; Biserica Reformata, cea mai veche constructie din oras, datand din 1400, este de tip hala, cu modificari in stilul baroc; Biserica Reformata Turda Noua, cladire in stil gotic cu modificari in stilul baroc, ridicata in 1504 si restaurata in 1800; Casa Dr. Ioan Ratiu, in care a trait unul din fruntasii de seama ai Partidului National Roman (mai tarziu Partidul National Taranesc), conducatorul delegatiei memorandistilor romani la Viena; monument omagial datorat sculptorului Corneliu Medrea, cu un basorelief pe soclu ce prezinta scene din procesul memorandistilor.

 

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Baile Turda - statiune balneoclimatica
Cazare Cheile Turzii - impresionant monument al naturii
Cheile Turului - izvoare, cascade, pereti abrupti
Moldovenesti - sat pitoresc
Cazare Campia Turzii - biserica evanghelica secolul XVII
Frata - localitate viticola si pomicola
Iara - cenreu de ceramica

 

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)