Cazare La Noi       


Lacul Paltinu Valea Doftanei

Cazare Valea Doftanei Pensiuni Valea Doftanei Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Valea Doftanei constituie, indiscutabil, o destinatie obligatorie pentru turistul care poposeste in Campina. La 5 km NE de Campina se intinde comuna Telega; satul Telega este cunoscut din 1354, Basarab I, intemeietorul Tarii Romanesti, avand in stapanire ocnele de sare de aici. De-a lungul timpului, ele au fost folosite ca loc de detentie pentru taranii razvratiti si haiduci (printre care si Iancu Jianu). Sarea extrasa din aceste ocne era odinioara transportata cu telegutele (un fel de carute), de unde si denumirea asezarii.

Ghid cazare Valea Doftanei, vile, hoteluri si pensiuni Valea Doftanei, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Prahova, harta si trasee pe Valea Prahovei.

Ocna de la Telega a fost abandonata, din 1865, cand intr-un sat din apropiere (Doftana) s-a deschis o alta.Telega a fost cunoscuta drept un centru opozitionist si revolutionar: in 1832, ciocanasii din ocne declanseaza o greva, ale carei revendicari au fost partial satisfacute, iar in 1848, Nicolae BaValea Doftaneiescu o include in randul localitatilor in care urma sa izbucneasca simultan revolutia.

Hoteluri Vile Pensiuni in Valea Doftanei

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Valea Doftanei, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare

 

Poze Valea Doftanei:

Barajul Paltinu Valea Doftanei Inchisoarea Diftana Lacul Paltinu Cazare Valea Doftanei Pensiuni Valea Doftanei Vile Valea Doftanei Cazare Valea Doftanei Valea Doftanei Lacul Paltinu Valea Doftanei

Un monument de langa Lacul Doftana aminteste de acest ultim eveniment; inscriptia monumentului precizeaza: "Pe acest loc a venit in zilele de iunie 1848 Nicolae BaValea Doftaneiescu pentru a organiza si porni revolutia cu ciocanasii si maglasii din Telega". In vechile ocne abandonate Mocanu, Lacul DuValea Doftaneie, Lacul Baia Centrala, Palada s-au format cu timpul lacuri sarate, folosite de localnici in scop terapeutic. Mai tarziu, Lacul Baia Centrala a fost amenajat, in jurul lui luand fiinta Baile Telega.

Valea Doftanei - popasuri in Telega, Doftana, Brebu, Paltinu

Intre 1894-1897, la sugestia regelui Carol I, la Doftana a fost construit un penitenciar de munca silnica pentru ocnasi. Initial, inchisoarea a servit ca loc de detentie a raufacatorilor condamnati la munca silnica; aici au fost inchisi si taranii care au participat la rascoala din 1907, organizatorii grevei generale din 1920, iar dupa 1930 - membrii partidului comunist, intrat in ilegalitate. Din 1949 in fosta inchisoare a fost amenajat un muzeu.

La aproximativ 1 km de Muzeul Doftana se afla comuna Brebu. Numele localitatii a fost pus in legatura cu numele comun "breb" (castor); se crede ca pe aici salasluiau odinioara asemenea rozatoare. Se prea poate insa la fel de bine ca denumirea sa provina de la brebeneii de care altadata erau pline crangurile din preajma.

Pornim spre comuna Valea Doftanei, formata din doua sate - Traisteni si Tesila, in apropierea careia, la confluenta Doftanei cu paraiele Secaraia si Paltinoasa, se afla lacul de baraj antropic Paltinii, cu o lungime de 3 km si o suprafata de 15 ha, populat cu pastravi curcubeu.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Cazare Azuga - punct de atractie pentru turisti si mai ales pentru schiori
Cazare Busteni - "Poarta Bucegilor"
Cazare Predeal - orasul situat la cea mai mare altitudine din Romania
Cazare Poiana Tapului - la 3 km departare de Busteni
Cazare Posada - Castelul Martha Bibescu
Cazare Comarnic - veche asezare pastoreasca
Cazare Breaza - una dintre statiunile climaterice cel mai bine cotate din tara
Cazare Cornu - celebra prin vilele luxoase aparute in ultima vreme
Cazare Campina - marginit de trei rauri Prahova, Doftana, Campinita
Cazare Valea Doftanei - popasuri in Telega, Doftana, Brebu, Paltinu
Floresti - sectorul de campie al Vaii Prahovei
Calinesti - intalnim fostul conac Mavru-Cantacuzino
Magureni - ruinele Palatului Cantacuzino
Filipestii de Padure - case construite aici de aga Matei Cantacuzino
Filipestii de Targ - ruinele Palatului postelnicului Constantin Cantacuzino
Margineni - ruinele Casei Mihai Cantacuzino

Cazare Sinaia

 

 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)