Cazare La Noi       


Manastirea Valeni, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Valenii de Munte

Cazare Valenii de Munte Pensiuni Valenii de Munte Vile si Hoteluri, Ghid turistic

V─âlenii de Munte (13296 loc, atestat documentar la 1431, in vecinatate la Drajna si Gura Vitioarei sunt urme de asezari din perioada daco-romana, principalul centru turistic al zonei cu urmatoarele obiective: Casa memoriala Nicolae Iorga. Manastirea Valeni pe locul unui vechi asezamant religios din sec. XV refacuta in ultimile decenii, arbori seculari, unele amenajari pentru turism, monumente, traditionale intruniri anuale; drum spre est pe vaile Drajna (urme de cultura materiala din epoca daco-romana si ale unei cetati, etnografie, sarbatori traditionale, relief carstic pe gipsuri etc) si Zeletin.

Ghid cazare Valenii de Munte, vile, hoteluri si pensiuni Valenii de Munte, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Prahova, harta si trasee pe Valea Prahovei.

Hoteluri Vile Pensiuni in Valenii de Munte

Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Valenii de Munte, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Valenii de Munte

 

Poze Valenii de Munte:

Cazare Valenii de Munte Manastirea Valeni Manastirea Valeni Manastirea Valeni Muzeul N. Iorga Muzeul N. Iorga Parc, Valenii de Munte Strada Ion Movila Pensiuni Valenii de Munte Vile Hoteluri Valenii de Munte Pensiuni Valenii de Munte Cazare Valenii de Munte

Atestata documentar in 1431, ca vama pe drumul ce venea din Transilvania peste pasul Bratocea si ca targ, localitatea este mentionata ca oras in 1684 de Miron Costin. In sec. XVIII si pana in 1845 a fost resedinta judetului Sacuieni sau Saac, cand acest judet a fost desfiintat. In 1832, aici functionau o scoala greceasca si oscoala normala. Marele savant Nicolae Iorga infiinteaza la Valenii de Munte o universitate populara de vara, care face faima orasului in anii de functionare (1908-1914 si 1921 1940); desi este activa si in prezent aceasta universitate si-a pierdut mult din atractie.

Ghid Local Valenii de MunteObiective turistice: Muzeul memorial Nicolae Iorga amenajat in casa in care a locuit savantul de renume mondial, constructie stilul arhitectonic specific zonei, (cu pivnita mare si cu parterul prevazut cu un cerdac larg), in care sunt expuse mobilierul folosit si obiecte ce au apartinut lui Iorga, documente si manuscrise ce oglindesc activitatea sa. In fata muzeului se afla bustul lui Nicolae Iorga; busturi ale sale se mai gasesc in centrul orasului si la liceu; biserica manastirii Valeni, munument de arhitectura cladit in 1680, cu clopotnita si cu remarcabile sculpturi in piatra la usi si la ferestre, pastrand pictura in fresca exeicutata in 1737 si restaurata in 1806; Casa Nicolae Tonitza, in care a locuit si lucrat renumitul pictor; Muzeul de etnografie, in prezent in reorganizare, expune obiecte populare specifice zonei (stergare, scoarte, costume taranesti, unelte de munca, mobilier etc.).

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Fagetu - Hanul Rosu
Batrani - centru etnografic

 

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)