Cazare La Noi       


Zlatna, Cazare Vile Hoteluri Pensiuni Zlatna

Cazare Zlatna Pensiuni Zlatna Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Zlatna (oras, 8607 locuitori in 2002, fost important centru al metalurgiei neferoase; cunoscut inca din epoca daco-romana, loc istoric in Revolutia de la 1848), iar pe versantii vaii multe blocuri calcaroase imense si peisaje deosebite care au starnit preocupari pentru case de vacanta si drumetii locale.

Ghid cazare Zlatna, vile, hoteluri si pensiuni Zlatna, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice ale judetului Salaj, harta si trasee pe in Transilvania.

Accesul la obiectivele turistice din apropiere se realizeaza prin Aries, Ampoi, Aiud si pe cele care pornesc din soseaua Alba lulia-Aiud spre satele de sub munte. Exista case de vacanta, locuri de campare si unele pensiuni (Remetea si Ampoita).

Hoteluri Vile Pensiuni in Zlatna

Intalnim o varietate bogata de posibilitati de cazare in Zlatna, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.Cazare
Cazare Zlatna

 

Poze Zlatna:

Biserica Ortodoxa Zlatna Cazare Zlatna Vile Zlatna Hoteluri Zlatna Pensiuni Zlatna

Ghid Local ZlatnaAsezare straveche, a carei dezvoltare s-a datorat existentei unor bogate zacaminte de minereuri neferoase (in special aur si argint); in vatra actualului oras s-au descoperit urme ale vietuirii inca din perioada comunei primitive. Exploatarile miniere au fost intensificate in timpul romanilor, asezarea fiind numita Ampelum si avand grad de municipium (unde se afla resedinta imputernicitului cu supravegherea minelor din Muntii Apuseni, numit "Procurator aurarium Daciarum"). In timpul consolidarii voievodatelor romanesti (sec. XII-XIII), exploatarile s-au extins, din care cauza, in 1357, au fost adusi colonisti mineri straini. In sec. XVIII, la Zlatna, care devenise oras inca din 1357, s-au construit mai multe cuptoare pentru topit minereu, iar in 1838 a fost instalata o masina cu aburi, prima de acest fel de pe teritoriul Romaniei.


Obiective turistice: Biserica Adormirea Maicii Domnului, zidita in 1424 in stil gotic, renovata si transformata in sec. XVII si XVIII, cand spatele altarului a fost transformat in catapeteasma cu 3 usi de intrare, pe care se mai gaseste pictura originara din 1858; Biserica Sf. Nicolae, construita in sec. XVIII, avariat,i de un incendiu in 1848 si refacuta in 1924.

Cazare vile hoteluri pensiuni in apropiere:

Fenes - Cheile Caprei, pestera Dambau
Patrangeni - Cheile Cibinului, Bacaia si Mada
Izvoru Ampoiului - Valea Ampoiului

 

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)