Cazare La Noi       

Ghid Turistic Predeal

Predealul, o statiune situata la una dintre cele mai mari altitudini din Romania (1.020-1.160 m), este un loc ideal pentru sporturile de iarna: stratul de zapada, cu o grosime ce poate ajunge pana la cativa metri, se mentine mai mult de 100 de zile pe an. Amatorii de drumetii au de ales intre nenumarate trasee pana la cabanele montane din apropiere: Trei Brazi, Ciabucet-Sosire, Clabucet-Plecare, Garbova, Susai, Piatra Mare, Poiana Secuilor, Timis, Cerbul, ori pana la complexul turistic Paraul Rece.

Situata pe culmea ce desparte Valea Prahovei de cea a Timisului, la 25 km S de Brasov si 147 km N de Bucuresti (pe DN l/E 60), strajuita de culmile Pietrei Mari, Postavarului si Clabucetului, localitatea Predeal a inceput sa se infiripe dupa anul 1700, cand au fost inaltate hanurile de la gura raurilor Rasnoava (1700) si Polistoaca (1750), Hanul lui Ruja (1750), un schit de lemn (1774) si un local al serviciului de posta (1790). [Istoric Predeal>>]

Orasul este astazi o statiune vizitata in toate anotimpurile. Aerul curat, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata sunt factori de cura recomandati in tratamentul multor boli.

Istoric Predeal
Manastirea Predeal

Monumentul Eroilor
Gara Predeal
Trasee turistice

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)