Cazare La Noi       

Trasee Turistice Predeal

Pentru a ajunge pe culmile inalte ale Bucegilor putem efectua nenumarate plimbari si excursii folosindu-ne de traseele deja cunoscute. Ca punct de porinre poate fi orice statiune de la poalele muntelui.

- Unul din importantele puncte de plecare in excursii spre cele patru masive ce il inconjoara este orasul-statiune Predeal. Traseele din Predeal spre culmile Bucegilor sunt:

Traseu 1: Predeal-Cabana Trei Brazi-Poiana Secuilor = (1 h 20 min)

Poteca incepe din Predeal pe un marcaj cu banda galbena, trece pe sub Fetifoiul, prin padure si pajisti, pana la Cabana Trei Brazi si de aici la Cabana Poiana Secuilor iar daca se doreste se poate ajunge si in Postavaru.

Traseu 2: Predeal-Cabana Paraul Rece- Cabana Cerbului = (1 h 40 min)

Se poate ajunge mergand din Predeal, pe soseaua astfaltata spre Azuga, apoi la dreapta pe soseaua de pe Valea Rasnoavei, pana dincolo de Sipote unde, in apropierea drumului, se afla intr-o pajiste Cabana Paraul Rece. De acolo, pe sosea, se ajunge la Cabana Cerbul si dupa 17 Km in orasul Rasnov.

Traseu 3: Predeal - C. Diham - C. Malaesti - Varful Omu

Predeal-Cabana Diham-Cabana Malaesti-Varful Omu = (7-8 h) Drumul incepe din Predeal, pe soseaua astfaltata, de-a lungul Prahovei, apoi la dreapta, pe soseaua de pe Valea Rasnoavei. De aici se poate ajunge la cabana, fie prin Valea Iadului, pe marcaj de triunghi rosu, fie continuand drumul pe soseaua Predeal-Rasnov si, pe la Sipote pe o poteca marcata cu un punct rosu. De la Cabana Diham, pe drumul spre Malaesti sau pe Valea Cerbului se poate ajunge la Varful Omu

Istoric Predeal
Manastirea Predeal

Monumentul Eroilor
Gara Predeal
Trasee turistice

Predeal
Ghid Turistic Predeal

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)