Cazare La Noi       

Rucar Bran

Cazare Rucar Bran Pensiuni Rucar Bran Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Intre semetul castel Bran si vechiul sat Rucar, pe o distanta de cateva zeci de kilometri, un drum mirific taie Carpatii Meridionali pentru a lega Transilvania de Muntenia. Satele de aici sunt inconfundabile. S-ar zice ca romanii si-au pastrat anume o vatra nealterata de influentele straine, desi negustori de toate neamurile au strabatut veacuri in sir aceasta trecatoare. Satul Bran a crescut in umbra castelului durat pe la anul 1377 de brasoveni pe un loc unde, se spune, cavalerii teutoni ar fi ridicat o fortificatie cu un veac si jumatate in urma.

Ghid cazare Rucar Bran, vile, hoteluri si pensiuni pe Rucar Bran, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice, harta si trasee pe Rucar Bran.

Cazare Hoteluri si Pensiuni Rucar Bran:

Moeciu
Bran
 
Sirnea - muzeu etnografic
Fundata - arhitectura populara, ruinele Cetatii Dambovitei, han turistic
Simen - centru etnografic, tesaturi, broderii
 
Rucar
Dambovicioara - Pestera Dambovicioara
Dragoslavele - centru de artizanat si etnografic, biserica 1661
Podu Dambovitei - Cheile Dambovitei, Cheile Brusturetului, Cheile Mici
 

Castelul Bran a devenit, cu timpul, o garantie impotriva navalirilor si un reper al locului. Secole de-a randul, acesta a ramas in stapanirea orasului Brasov, avand un rol de aparare dar si de punct vamal. Pe aici trecea drumul comercial care lega Transilvania de Tara Romaneasca. Tot pe aici se pare ca a trecut, in drumurile sale, si Vlad Tepes, poposind, poate, si la castelul Bran. De aici s-a nascut legenda ca acesta ar fi castelul Iui Dracula.

Poze Rucar-Bran:

Rucar-Bran Panorama Rucar Panorama Rucar Panorama Podu Dambovitei Rucar-Bran Cheile Dambovicioarei Rucar-Bran Bran Panorama Rucar-Bran Castelul Bran Rucar-Bran Castelul Bran Rucar-Bran Rucar Panorama Rucar-Bran Rucar Panorama Rucar-Bran

Dupa primul razboi mondial, cand rolul sau militar incetase de mult, castelul a fost daruit reginei Maria, care l-a transformat intr-o preafrumoasa resedinta regala. Cu ajutorul arhitectului Karl Simon, in vechea incinta s-au facut modernizari inedite, cum ar fi instalarea unui ascensor in putul de piatra dezafectat. Mostenit de principesa Ileana, castelul a fost confiscat in 1948 de regimul comunist. Azi, vechiul castel, devenit muzeu, reprezinta principala atractie istorica a zonei si continua sa-si spuna basmul celor care se invrednicesc sa-i treaca pragul.

Daca strabatem drumul dintre Bran si Rucar intram intr-un peisaj de exceptie. Risipite prin vai, insirate pe albiile micilor cursuri de apa sau construite pe inaltimi, asezarile se bucura de vecinatatea unei naturi generoase, care invita parca sa fie descoperita pas cu pas. Turismul - si mai ales agroturismul -, dezvoltat in aceasta regiune inca de la inceputul secolului trecut, a cunoscut un adevarat boom dupa 1990: vile si pensiuni moderne au aparut la tot pasul, reprezentand un atu al zonei. Moeciu, Simon, Pestera sau Cheia, Sirnea ori Fundata - sunt doar cateva dintre destinatiile in care te opresti cu placere si de unde te desprinzi cu regret. Sate vechi de oieri - oameni primitori care te intampina cu deliciosul cas afumat sau invelit in coaja de brad, cu lapte proaspat sau cu vestita slanina afumata - asezarile pastreaza un tezaur de obiceiuri pitoresti, care se pierd intr-un trecut de poveste.

 


 



Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 


Cazarelanoi Ro


Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)