Cazare La Noi       

Gradina Zoologica SibiuAlte atractii Sibiu

Gradina Zoologica

A fost  prima Gradina Zoologica din Romania, fiind deschisa in 1929 in padurea Dumbrava de catre un inginer caruia i-a venit ideea dupa ce a gasit niste vulpi pe cand lucra la repararea barajului de la Sadu. Ulterior, i-au fost donate mai multe animale si pasari - o pisica salbatica, o lupoaica din partea Regelui, un lup donat de Asociatia "Soimii", un vultur, un cerb carpatin donat de vanatorii din Talmacel, mistreti, etc. In 1930 a primit primul urs.

In 2006 a fost construit un amplasament pentru jaguar de 800 mp si s-a reabilitat barajul lacului de agrement. In constructie se afla un amplasament pentru ursi de 900 mp si altul pentru lupi de 1000 mp. Una dintre atractiile de care vizitatorii parcului zoo de la Sibiu se pot bucura o constituietrei lei.

Gradina adaposteste in prezent135 de animale si pasari din 35 de specii: vulpi, tigri, ursi, lupi, maimute, lei, pume, jaguar, mistreti, cerbi carpatini, lame,  cerbi lopatari, caprioare, ponei, bivoli albi, piton reticulat, un crocodil care, de mai mult de zece ani, este singur, fazani, papagali, pauni, porumbei.

In 2005, Gradina Zoologica a fost vizitata de 80000 de turisti. De asemenea, Gradina Zoologica pune la dispozitia vizitatorilor si posibilitati de plimbare cu hidrobiciclete si barci cu vasle.

Stadionul Municipal

In 1927 pe latura sudica a parcului Sub Arini s-a dat in folosinta stadionul municipal cunoscut la inceput sub numele de Stadionul de educatie fizica. Acesta a fost
supus unor transformari majore in perioada 1977-1981, cand a fost dotat cu tribune de beton pentru 12000 spectatori. Ulterior vechea tribuna acoperita a fost demolata capacitatea sa marindu-se la 24000 locuri. Complexul dispune de un bazin de 25 m, cu 6 culoare de natatie, bazin pentru sarituri de 15x15 m si tribuna de 600 locuri. Complexul este acoperit si a fost renovat recent.

Sala TransilvaniaSala Transilvania

Str. Octavian Goga
Sala moderna inaugurata in 1998, folosita in special pentru activitati sportive de interior, targuri si expozitii. Poate gazdui pana la 2300 de persoane

Complexul Baia Neptun

Se afla in centrul orasului, langa Hotelul Bulevard; cladirea lui este una dintre cele mai vechi constructii de interes public ale Sibiului si a fost nominalizata pe lista monumentelor istorice din Romania.

Ideea de a construi in Sibiul sfarsitului de secol XIX o baie accesibila tuturor a fost a dr. Carl Wolff. Din punct de vedere al structurii arhitectonice baia populara a Sibiului este copia Baii Müller din München - realizata de acelasi autor:  in stanga holului principal de la parter, care include si casieria, este intrarea la bazinul de inot - pretextul principal al contmctiei. Bazinul lung de 21 de metri, lat de 9 metri si avand o adancime maxima de 3 metri este plasat intr-un minunat spatiu arhitectural.

In dreapta holului se afla sauna romano-irlandeza, unica in tara prin complexitatea dotarilor sale: sala de sudatie cu 32 de cabine, sauna umeda, sauna uscata, bazine de altemanta (cald si rece), dusuri, spatiu de masaj.

La etaj se afla 10 cabine cu cazi si dusuri pentru imbaiere si, aparute mai recent ca necesitati in sfera serviciilor, cabinetele de coafor, manichiura, pedichiura si cosmetica (frizeria este amenajata la parter), dotate cu aparatura modema utilizate de profesioniste cu multa experienta.

La demisol functioneaza spalatoria echipata recent cu utilaje noi, o centrala termica de mare randament, iar in jurul gradinii interioare sunt amenajate salile de intretinere a conditiei fizice si culturism.

Fiind printre putinele bai publice din tara care mai functioneaza si in prezent datorita interesului manifestat de catre edilii municipiului, acest complex da posibilitatea celor fara adapost sau cu venituri foarte mici sa beneficieze de o baie calda. Pe de alta parte, bazinul de inot este un excelent mijloc de recuperare pentru copii sau chiar adulti cu boli ale sistemului osos si locomotor care necesita ca tratament miscarea in apa si este locul ideal pentru invatarea inotului.

Monumente istorice si arhitecturale
Biserici Sibiu
Muzee
Galerii de arta
Teatre
Muzica
Biblioteci
Altele

Sibiu >>
Ghid Turistic Sibiu >>
Principalele atractii turistice Sibiu >>





Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)