Cazare La Noi       

Muzeul BrukenthalMuzeul Brukenthal - Piata Mare 4-5

tel: 0269-21 76 91

www.brukenthalmuseum.ro, info@brukenthalmuseSum.ro

Este primul muzeu public din sud-estul Europei si a fost inaugurat in anul 1817 purtand numele de Muzeu al Natiunii Sasesti. Ii stau la baza bogatele colectii ale varonului von Brukenthal (pictura, stampe, carte, arheologie, minerale si numismatica) create in perioada 1759-1774 si imbogatite atat in timpul vietii baronului cat si dupa moartea lui.

Dupa ce baronul a devenit guvernator al Transilvaniei, si-a adus colectia de tablouri de la Viena la Sibiu, cele 800 de lucrari fiind expusein 13 sali ale palatului. Acestea erau asezate, dupa moda timpului, pe scoli nationale, cea mai apreciata fiind cea italiana. Inainte de moartea baronului, pinacoteca adapostea1070 de tablouri, asezate in 15 incaperi iar in prezent aceasta contine aproximativ 3500 de tablouri.

La moartea baronului, era a treia ca importanta din imperiu, dupa cea imperiala si cea arhiepiscopala. In cadrul pinacotecii, un fond important il constituie Cabinetul de stampe, cu gravuri din secolele XVI- XVIII. Colectiile de numismatica si de piese arheologice au cunoscut o dezvoltare substantiala, atat datorita achizitiilor facutede baron cat si descoperirilor intamplatoare sau cercetarilor arheologice.

Colectia de minerale, care cuprindea initial 2018 piese, apoi peste 4500 de piese a fost donata in anul 1895 Muzeului Societatii Ardelene de Stiinte Naturale. Biblioteca a avut la baza fondul alcatuit de baron, peste 15000 de carti, ajungandu-se azi la circa 280000 de volume si manuscrise.

In anul 1927 au fost infiintate noi colectii de istorie a culturii, impartite in doua sectii. Baza colectiei etnografice a constituit-o donatia colectionarului Emil Sigerus iar cea a sectiei de arta religioasa piesele adapostite de Biserica Evanghelica.

Muzeul Brukenthal - Piata Mare 4-5
Muzeul de Istorie - Str. Mitropoliei 2
Muzeul de Istorie Naturala - Str. Cetatii nr. 1
Muzeul de Istorie a Farmaciei - Str. Piata Mica 26
Muzeul de Arme si Trofee de Vinatoare - Str. Scoala de Inot nr. 4
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA -  Padurea Dumbrava
Muzeul Locomotivelor cu Abur - Str. Dorobantilor 22

Monumente istorice si arhitecturale
Biserici Sibiu
Muzee
Galerii de arta
Teatre
Muzica
Biblioteci
Altele

Muzee Sibiu >>
Cazare Vile Pensiuni Hoteluri Sibiu >>

Principalele Atractii Turistice Sibiu >>

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)