Cazare La Noi       

Muzeul de IstorieMuzeul de Istorie - Str. Mitropoliei 2

tel: 0269-21 81 43

Parte integranta a Muzeului Brukenthal, muzeul este  gzduit de Primaria veche. Constructie impunatoare datand din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, Primaria Veche este cel mai mare ansamblu gotic civil din Transilvania. Este compusa din zece corpuri de cladire, la care se adauga si un turn de aparare; impreuna alcatuiesc cel mai impresionant ansamblu de arhitectura gotica civila din Romania si chiar din sud-estul Europei.

Cladirea, al carui nucleu l-a constituit casa primarului Thomas Altemberger a fost transformata in primarie in 1549 si a fost folosita ca atare pana in 1948. In prezent gazduieste Muzeul de Istorie. Intre perioada 1967-1984, cladirea a fost restaurata iar Muzeul de istorie, infiintat in 1959 care functiona la parterul Palatului Brukenthal, in anul 1984 se mutat in aceasta cladire.

Deasupra usii se gaseste o inscriptie in limba latina care aminteste de vizita imparatului Iosif al II-lea. Baza expozitionala este aigurata de colectiile de numismatica, antichitati romane si alte piese de interes istoric formate de Baronul von Brukenthal.

In decursul timpului acestui nucleu i-au fost adaugate colectiile Sociatatii Carpatine, ale Camerei de Arme si a breslelor orasului Sibiu, ale Muzeului Astra (cateva) precum si colectii particulare de mobilier, argintarie, piese de imbracaminte si costume din secolele trecute.

 

Muzeul Brukenthal - Piata Mare 4-5
Muzeul de Istorie - Str. Mitropoliei 2
Muzeul de Istorie Naturala - Str. Cetatii nr. 1
Muzeul de Istorie a Farmaciei - Str. Piata Mica 26
Muzeul de Arme si Trofee de Vinatoare - Str. Scoala de Inot nr. 4
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA -  Padurea Dumbrava
Muzeul Locomotivelor cu Abur - Str. Dorobantilor 22

Monumente istorice si arhitecturale
Biserici Sibiu
Muzee
Galerii de arta
Teatre
Muzica
Biblioteci
Altele

Muzee Sibiu >>
Cazare Vile Pensiuni Hoteluri Sibiu >>

Principalele Atractii Turistice Sibiu >>

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)