Cazare La Noi       

Teatru Sibiu

Teatre Sibiu


Teatrul National Radu Stanca

B-dul Corneliu Coposu nr.2
Tel.: 0269 210 092
Fax: 0269 210 532
Web: www.sibfest.ro

Secolul al XVI-lea poate fi considerat inceputul vietii teatrale in Sibiu, in anul 1582 avand loc punerea in scena a unei batalii in aer liber. Aici elevii dadeau doua reprezentatii scenice pe an. Incepand cu 1756 spectacolele teatrale aveau loc in casa baronului von Möringer, actuala Casa Albastra din Piata Mare. De primul sediu al teatrului putem vorbi in 1788, cand Turnul Gros din centura de aparare a orasului este amenajat pentru sustinerea spectacolelor, de catre Martin Hochmeister.

Interesul pentru teatru era atat de ridicat incat la 1778 s-a inceput editarea unei publicatii teatrale, Theatral Wochenblatt. In 1923 a luat fiinta un primul teatru romanesc. Actualul sediu dateaza din 1949, cand vechiul sediu este mistuit de flacari iar teatrul este mutat in incinta fostului cinematograf Apollo unde functioneaza si astazi. Sectia germana a teatrului a fost deschisa in 1956. Astazi teatrul Radu Stanca este printre cele mai bune teatre din tara, renumiti regizori straini si romani punand in scena piese de succes.

Anual la Sibiu se desfasoara Festivalul International de Teatru care este coordonat de Teatrul National Radu Stanca si Festivalul Teatrului Studentesc, importante manifestari culturale.

Monumente istorice si arhitecturale
Biserici Sibiu
Muzee
Galerii de arta
Teatre
Muzica
Biblioteci
Altele

Sibiu >>
Ghid Turistic Sibiu >>
Principalele atractii turistice Sibiu >>
Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)