Cazare La Noi       

Castelul Peles

Ghid Turistic Sinaia

Localitatea apare in documente pe la anul 1960, cand, in jurul Manastirii Sinaia, au aparut primele locuinte ale personalului care ingrijea obiectivul. Initial, se numea "Izvorul", pana la 1874 de cand poarta numele actual. In anul 1980, localitatea a fost declarata oras si a devenit resedinata de vara a regelui Carol I. Ulterior, dupa anul 1901 a devenit o statiune de lux pentru vacante, purtand in acea vreme denumirea de "Perla Carpatilor."

Sinaia s-a dezvoltat in jurul Manastirii Sinaia, construita intre 1690-1695 de spatarul Mihail Cantacuzino, dupa modelul unei manastiri de pe Muntele Sinai. Dupa ce Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen a hotarat sa-si stabileasca resedinta de vara aici, a fost construit Castelul Peles (1875-1883), care poarta amprenta stilului neorenasterii germane.

Numita la inceput Izvor si avand ca nucleu gospodariile situate la intersectia drumului ce vine, peste Muntele Paduchiosul, de la Targoviste cu cel de pe Valea Prahovei, asezarea a luat numele manastirii locale construita de Mihai Cantacuzino in 1695. Prin construirea soselei si a caii ferate pe Valea Prahovei si datorita peisajelor montane de deosebita frumusete si de mare atractie, Sinaia se dezvolta vertiginos ca statiune climatica si ca centru de recreere si o-dihna, apoi si ca centru social-economic. La sfarsitul secolului trecut si inceputul celui actual, orasul a devenit resedinta regala, prin construirea unui impresionant castel (Peles), iar noile constructii moderne, ca si instalatiile pentru ascensiuni, drumurile si potecile de munte l-au transformat in cel mai solicitat centru turistic montan.

Complexul Peles
Castelul Peles
Castelul Pelisor
Manastirea Sinaia
Cazinoul
Casa George Enescu
Casa Anastasie Simu
Casa Nicolae Iorga
Stanca Sfanta Ana
Stanca Franz Joseph
Trasee Turistice

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)